Vesik: iga võit on kulla hinnaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rivo Vesik Pekingi olümpial.
Rivo Vesik Pekingi olümpial. Foto: Raigo Pajula
Kaks päeva kodus ning uuesti võistlema – selles rütmis on Eesti rannavõrkpalli esinumbrid Kristjan Kais ja Rivo Vesik elanud juba nädalaid ning ka augusti algus ei erine rannapalluritel sugugi. Täna asuvad maailma edetabelis kaheksandat kohta hoidvad eestlased taas võistlustulle, sedakorda MK-etapil Stare Jablonkis Poolas.

Pärast viimast suure slämmi turniiri Austrias Klagenfurtis kurtis Vesik vormilanguse üle - suur mängude koormus on hooaja teiseks pooleks meestest parima juba võtnud. Paraku ei leevendanud olukorda kuigi palju ka paar puhkuspäeva.

«Sama tunne on. Naljakas on olla,» tõdes Vesik. «See ikka võib mõjutada võistlust, kuid mis tunne homme [täna - toim.] on, selle saab alles siis teada.»Edasi käib justkui juba võitlus, milline tandem MK-arvestuses sitkem on.

«Sellest turniirist võib kõike oodata. Ma pole kunagi eesmärke seadnud, miks peaks nüüd siis seda tegema,» jätkas Vesik ja lisas muigega, et teda ei muserda ükski tulemus: «Olen kogu aeg rahul.»

Duole valmistavad muuhulgas muret väiksemat tervisehädad ning seetõttu ootavad mehed pikisilmi pärast seitset järjestikust võistlusnädalat väikest puhkust. «Tervis on enam-vähem. Õlg logiseb mul, aga midagi hullu meil veel pole,» selgitas Vesik. «Hooaja lõpuni veame ikka välja. Nüüd tuleb nädal aega pausi, siis teen jõutrenni ja see tõmbab valusad kohad terveks.»

Maailmakarika üldarvestuses asuvad eestlased praegu kõrgel kaheksandal kohal. Kusjuures MK-etappidel pole Kais-Vesik tänavu kordagi esikümnest välja jäänud. Hooaja kokkuvõttes loodavad mehed kindlasti esikümnesse pidama jääda. «Me ei sihi otseselt ühtegi kohta, aga arvan, et jääme üheksandaks. Vaadates meie tulemusi on see loogiline,» selgitas Vesik ning lisas, et tulemus oleks igati hea hooaja vääriline.

«Üheksa pole mingi lemmiknumber, aga mina olen küll rahul, kui lõpetaksin hooaja maailmas üheksandana.»

Viimased viis etappi järjest on Kais ja Vesik teeninud huvitava kokkusattumusena just üheksanda koha ning tundub justkui poleks sellest numbrist eestlastel ka edaspidi pääsu. Arvestades aga, et igal MK-etapil püüab esikümne kohta üle 70 meeskonna, oleks patt selle «needuse» pärast nuriseda.

«Kasvõi üheksas koht sobib. Tänapäeval on tase nii kõva, et iga võit on kulla hinnaga,» tunnistas Vesik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles