Padar jäi MMil napilt medalita

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Padar teenis MMil viienda koha.
Martin Padar teenis MMil viienda koha. Foto: Mihkel Maripuu
«Kindlasti ei saa Martini võistlust nimetada läbikukkumiseks,» hindas Eesti judokoondise peatreener Aavo Põhjala Martin Padari MMi viiendat kohta.

Padar oli ainus Eesti koondislane, kes Hollandis toimunud MMil positiivse emotsiooni pakkus – kahe võidu abil edenes ta veerandfinaali, mis näitas, et vahelduva vormi ja võitlusisu poolest kuulus vägilane oli seekord valmis täie pingega võitlema.

«Padari sportlik vorm oli topp-topp ning turniiri jooksul ei juhtunud ühtegi ärakukkumist,» kirjeldas Põhjala hoolealuse valmisolekut. Tõepoolest, Padar jäi alla selle ala absoluutsetele tippudele.

Eestlase medalilootus püsis õhus kuni pronksimatši viimaste minutiteni – siis juhtus aga selles olukorras halvim… Padar üritas rünnata, ent sattus oma vastase Abdullo Tangrijevi kontravõttesse ning leidis end selili tatamilt. Ippon; hüvasti, medal!

«Loomulikult oli Martin pärast matši lõppu löödud – kaotus on kaotus,» tunnistas Põhjala, olles paar tundi pärast võistlust juba teel lennujaama. «Meie rahaline seis pole kiita, tuleb lugeda iga senti ning seepärast polnud mõtet veel üheks ööks hotelli jääda.» Nii jõutigi juba eile hilisõhtul tagasi koju.

Tegelikult algas valitseva Euroopa meistri Padari jaoks medalimaadlus hästi ning ta asus kuulsa vastase vastu juhtimagi. Paraku suutis Pekingi olümpial hõbeda võitnud Tangrijev viigistada ning kohtumine hakkas lähenema lisaajale. Selles seisus otsustaski Padar rünnata.

«Tangrijev on tänu oma rahvusmaadlusele lähivõitluses väga tugev,» teadis Põhjala nimeka usbeki tugevaid külgi ning nentis, et sellisele mehele kaotamine ei näita sportlase nõrkust. Nagu ka veerandfinaalis allajäämine prantslasele Teddy Rinerile.

Veerandfinaali alustas Padar endale omaselt passiivselt ja teenis kiirelt hoiatuse. Kuna kumbki mees ei näidanud edaspidigi aktiviseerumise märki, saadi veel topelthoiatus. Seejärel üritas Padar rünnata, ent kolmekordne maailmameister Reiner põikles osavalt kõrvale.

«Riner oli lõpus päris passiivne, aga talle selle eest hoiatust ei tehtud,» rääkis Põhjala. Reiner kroonitigi lõpuks maailmameistriks.

Mullu Pekingi olümpial juba teises ringis langenud Padari jaoks oli lõppev hooaeg edukam – Euroopa meistritiitel ja MMi viies koht näitavad teatud stabiilsust. Põhjala sõnul tuleb aga saavutused unustada ning taas treeningutele keskenduda. «Kohe tuleb alustada uut ettevalmistustsüklit,» nentis ta.   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles