25-aastasel lauatennisistil lubati lõpuks kohtamas käia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina lauatennisist Wang Hao.
Hiina lauatennisist Wang Hao. Foto: AFP / Scanpix

25-aastane lauatennise meeste maailma esinumber ja Pekingi olümpiamängude hõbemedaliomanik hiinlane Wang Hao on Hiina Lauatennise Liidu ametnike arvates nüüd piisavalt vana, et suhet luua.

 

Viis aastat tagasi tekkis Wangil suhe koondisekaaslase Fan Yingiga, ent see ametnikele ei meeldinud, vahendab Eurosport.

Wangi otsustati mitte karistada, aga toona 17-aastane Fan heideti koondisest välja ning tütarlaps saadeti tagasi tema kodukohta. Hiina Lauatennise Liidu säärane otsus sai naisõiguslaste suure pahameele osaks.

Ent nüüd, olles tulnud maailmameistriks ja võitnud olümpiamängudel kaks hõbemedalit, andis rahvuskoondise peatreener Huang Biao Wangile loa kurameerida endise Hiina meistri Peng Luyangiga.

«Me ei ole mängijatele kunagi öelnud, et neil ei või tüdruksõpru olla, nad peavad selleks lihtsalt piisavalt vanad olema,» rääkis Huang ajalehele Chengdu Business Daily. «Wang on peaaegu 26-aastane ja Lu on 23 – sellises vanuses on armusuhe normaalne.»

Wangi endine tüdruksõber Fan on samuti taas rahvuskoondises ning paikneb maailma edetabelis 19. kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles