Rannavõrkpalli esinumbrit Vesikut meelitatakse tagasi saali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rivo Vesik
Rivo Vesik Foto: www.fivb.com

Eelmisel nädalal üllatas Eesti võrkpallipublikut uudis, et rannavõrkpallur Rivo Vesik aitab Tallinna Selveri meeskonda tugeval turniiril Poolas.


Põhjuseks oli mängumeeste puudus, kuna Selveri noored osalesid samal ajal koondisega teisel turniiril. Lisaks otsis Selver jätkuvalt täiendust välismaalt ning muidu esimese tempo kohal tegutsev Meelis Kivisild taastus põlveoperatsioonist.



Nüüd aga selgub, et Vesiku kaasamine ei pruugi olla ühe turniiri projekt ning Selver mõlgutab mõtteid, kuidas hea hooaja teinud rannapallurit veidi pikemaks ajaks enda ridadesse meelitada.



«Rivo kaasamist on juhtkonnas arutatud, kuid see ei sõltu ainult treeneritest,» sõnas Selveri peatreener Avo Keel, lisades, et koostöövõimalus oleneb Kivisilla paranemisest, meeskonna eelarvest ja uue mängija otsingutest. «Kui otsime välismaalt teist tempot, siis on Rivo kaasamine rohkem mõeldav. Aga kui leiame mõne hea esimese tempo, siis vähem mõeldav.»



Huvitav väljakutse


Selveri mänedžer Kaupo Torro tunnistas, et kõige teravamalt püsib õhus rahaküsimus.



«Poolas oli Rivo meil heast tahtest abiks, aga kui tahaksime teda kindluse mõttes pikemaks ajaks, siis oleks vaja mingi finants leida,» selgitas Torro ning lisas, et Vesikule pole just seetõttu veel konkreetset pakkumist tehtud.



Vesikule endale pole idee mängida tipptasemel saalivõrkpalli sugugi vastukarva. Kuni Selver endale väärilise leegionäri palkab ja vigastusi ravib, võiks muidu esiliiga meeskonnas mängiv Vesik tühja kohta täita küll.



«Loomulikult, miks mitte! Praegu küll meeldiks see. Neil on kihvt punt – hästi sõbralik ja tore,» leidis Vesik, kuid lisas, et terveks saalihooajaks temast asja poleks. «Mängida võib küll, aga ma nüüd ei tea, kas päris täit hooaega. Kui nad tahavad mind detsembrini hoida, siis oleksin vägagi nõus.»



«Kui nad teevadki mulle pakkumise, siis ma ei usu, et see oleks täiskoormusega,» jätkas Vesik. «Samas, kui on vaja mängida nii, et olen võistkonna juures, eks siis peab täiskoormusega trenni ka tegema. Kui juba, siis juba!»



Vesiku sõnul oleks Selveri abistamine omamoodi väljakutse. Mees pole nimelt viis aastat kõrgel tasemel saalivõrkpalli mänginud. Seetõttu pakkus ka Poola turniir talle elamuse. «Olin vapper!» teatas Vesik naerdes. «Kihvt oli. Mäng oli küll väheke harjumatu ja kiire ning tekkis ka kerge segadus, aga pole hullu. Mulle täitsa meeldis. Poolakad olid ainult jube tugevad.»



Uisapäisa otsust ei tee


Mõned mängud võiks Vesik enda sõnul Poolas saadud emotsiooni pealt kaasa teha, ent kui Selver rannavõrkpalluri värbamist tõsisemalt kaalub, siis on lugu juba teine. «Päris ilma rahata tõesti ei hakkaks sajaprotsendiliselt mürgeldama ja iga päev kaks korda trenni tegema – see oleks rohkem tervise tapmine,» tõdes ta.



Praegu aga ei saa Selver endale Vesikut ka väikse kulu korral lubada. Kõigepealt peab selgeks saama võõrleegionärile kuluv summa.



Keel tunnistas, et ideaalis tahaks ta 17. oktoobri Balti liiga hooaja avamatšile juba täiskoosseisuga vastu minna, kuid kiirustama ei hakata. «Uisapäisa me ostu ei tee,» teatas Keel.



Eelmisel nädalal katsetele saabunud Venezuela nurgaründaja Angel Pena Selveri ootustele paraku ei vasta ning kuigi mees teeb veel Selveriga trenni, jätkatakse uue mängija otsinguid.



Välismaalt otsitakse täiendust just eurosarja silmas pidades. «Kui räägime Balti liigast, siis poleks meil välismaalast vaja, kui meil oleks Vesik. Aga kuna peaeesmärk on meil Euroopa karikasari, siis on selge, et vajame ühte korralikku nurka või tempot,» nentis Torro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles