Henin loodab muinasjutulist uut karjääri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justine Henin naaseb tipptennisesse.
Justine Henin naaseb tipptennisesse. Foto: AP/Scanpix

Järgmisel nädalal tipptennisesse naasval endisel maailma esireketil Justine Heninil on vahetult enne uue karjääri algust vaid üks soov – võita lõpuks ometi kauaihaldatud Wimbledoni suure slämmi turniir.

Henin teatas eelmise aasta maikuus üsnagi ootamatult, et otsustas 25-aastasena tipptennisega lõpparve teha, olles seega esimene tennisist, kes esireketina sportlaskarjääri lõpetanud. Siis tunnistas Henin, et leek temas on kustunud ja ta ei suuda enam tennist nautida. Tänavu septembris teatas aga seitse suure slämmi turniiri võitnud Henin, et naaseb võistlusväljakutele.



Kui paljud uskusid, et belglanna sai innustust kaasmaalanna Kim Clijstersi imelisest

comeback

’ist – kaks ja pool aastat võistlustest eemal olnud Clijsters võidutses USA lahtistel meistrivõistlustel –, siis tegelikult hakkas tagasituleku mõte Henini peas küpsema juba juuni alguses, kui meeste esireket Roger Federer triumfeeris Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel.



Hääl peas


See oli ainus suure slämmi turniir, kus Federer oli korduvalt finaalis mänginud, aga polnud veel kunagi võitnud. Sama lugu on Heninil Wimbledoniga. «Sel hetkel teadsin, et mu elu muutub jälle,» meenutas Henin, kes on kahel korral Wimbledonis finaali jõudnud, kaotades korra Amelie Mauresmole ning korra Venus Williamsile. «Teate seda tasast häält, mis kõigil peas on? Tol pärastlõunal rääkis see hääl minuga üsna palju. See hääl ütles mulle, et Rogeri võit oli väga eriline.»



Puuduolev tiitel


«Samas tema võit häiris mind,» jätkas Henin. «See pani mind mõtlema, kui paljust ma ilma jäin, kuna ei suutnud Wimbledonis kunagi võita. Ausalt öeldes oli see kummaline tunne.»



Henini kauaaegne treener Carlos Rodriguez usub, et hoolealune on võimeline oma unistuse teoks tegema ja ka Wimbledonis võidukarika õhku tõstma. «Olen kindel, et ta suudaks seda teha, annan endast kõik, et teda selleni aidata,» kinnitas Rodriguez. «See on peamine põhjus, miks ta tagasi tuleb, tahame nii meeletult seda puuduolevat tiitlit.»



Karjääri jooksul 41 tiitlit võitnud 27-aastane Henin avaldas, et muutus vahepealse pausi ajal märksa täiskasvanulikumaks ning leidis endas uut motivatsiooni jätkata. «Sain keskenduda ainult endale ja mõistsin, et mul on veel palju, mida saavutada,» selgitas ta. «Pean endale seadma veelgi kõrgemad eesmärgid ja esitama endale rohkem väljakutseid, et jõuda sootuks uuele tasemele.»



Siiani on Henin mänginud näidismatše, võistlusväljakule naaseb ta pühapäeval Austraalias Brisbane’is algaval 220 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniiril. «Olen üsna põnevil, aga samas ka pisut hirmul,» tunnistas Henin. «Usun, et võin olla parem mängija.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles