Vanameister Jagr hiilgas mängus naabrite vastu

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaromir Jagr
Jaromir Jagr Foto: AFP / Scanpix

Vanameistrites peitub jõud – see väide sai järjekordse kinnituse kolmapäeva õhtul, kui Tšehhi alistas olümpia hokiturniiril kunagise liitriigi teise osa Slovakkia.



Tuliselt kulgenud 3:1 võidumängus viis Jagr tšehhid esmalt juhtima ning paar minutit hiljem vormistati tema söödust lõpptulemus.



38-aastane tšehh on üks neid mehi, kes võib Venemaa ja Kanada superstaaride kõrval kerkida hokiturniiri üheks eredamaks tegelaseks.



Oma staatuselt on ta tegelikult niigi nende meestega ühe pulga peal või isegi kõrgemal. 18 hooaega NHLis, kaks Stanley Cup võitu. Olümpiakuld Naganost, lisaks hulgaliselt imelisi rekordeid… Ja mees jätkab endisel tasemel. Tõsi, klubihokit mängib ta juba teist hooaega KHLis Omski Avangardis, ent sealgi on ta üks suurimaid staare.



Jagrile oli Slovakkiaga kohtumine esimene mäng Ameerika pinnal pärast kaheaastast vaheaega. Samas ei tohiks USA ja Kanada väiksed väljakud olla talle probleemiks. «Siin ei pea nii palju uisutama, kuid ma pean sellega veel veidike taas harjuma,» lausus Jagr, kes peab alagrupiturniiril kohtuma ka Läti ja Venemaaga.



Just igavene rivaal Venemaa on selline meeskond, kelle vastu mängimist võiks Jagr eriti oodata. «Ma ei tahaks sellest veel rääkida, enne on meil veel üks kohtumine,» lausus Jagr ajakirjanikele, ent sellestki pisut tõrjuvast väljendist võis välja lugeda eelseisva heitluse pinget.



Jagr annab endale aru, et pühapäeval tulevad Venemaa koondise särgis nende vastu superstaarid. Jagr on ka ise sellisesse meeskonda kuulunud – 1998. aastal, kui tšehhidel õnnestus noppida olümpiavõit. «See on mõnus tunne, kui meeskonnas on superstaarid ning neid on palju,» märkis ta. «Kuid tegemist on meeskonnamänguga ning ma ei lähe sugugi esimest korda maailma parimate vastu. Loomulikult on neil eelised, ent meeskonnana tegutsedes võime neid takistada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles