Romanenkov lõpetas väga halva hooaja

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Romanenkov.
Viktor Romanenkov. Foto: Liis Treimann

Torinos toimuvatel iluuisutamise maailmameistrivõistlustel meeste üksiksõidus esimesel hüppel kukkunud Viktor Romanenkovi jaoks lõppes MM lühikava järel.




Lühikavas 44,17 punkti kogunud Romanenkov jäi MMil kokkuvõttes 36. kohale. Edasi vabakavasse pääses 24 paremat.



«Muidugi ei ole rahul. Ei tulnud elemendid kõige paremini välja ja uiskudega oli tal ka mingi probleem,» sõnas sportlase ema ja treener Oksana Romanenkova. «Kõik läks sassi, kui kohe esimesel hüppel kukkumine tuli.»



Vaatamata sellele, et Romanenkov oli noorim MMil startinud meesüksiksõitja, juhendaja talle hinnaalandust ei teinud.



«Eesmärk oli lihtsalt puhtalt sõita ja mingit kindlat kohta ei sihtinud,» täpsustas Romanenkova, kes lisas, et selle võistlusega on hooaeg ka lõppenud. «Oli väga halb aasta. Peame uueks hooajaks palju tööd tegema.»



Lühikava järel hoiab liidrikohta Vancouveri olümpiamängudel pronksmedali võitnud jaapanlane Daisuke Takahashi, kes edestab 1,50 punktiga Kanada esindajat Patrick Chani ning 1,60 silmaga prantslast Brian Jouberti.



Pärast Vancouveris kuldmedali võitnud ameeriklase Evan Lysaceki ja venelase Jevgeni Pljuštšenko loobumist ongi Takahashi suurim pretendent kuldmedalile.



Teisipäeva hilisõhtul sai selgeks, et Eesti paarissõitjate Maria Sergejeva ja Ilja Glebovi etteaste MMil lõppes lühikavaga, mille järel hoidsid nad 18. kohta. Vabakava pääsesid esitama 16 paremat paari.



Kokkuvõttes 18. positsioonile jäänud Sergejeva ja Glebov teenisid kohtunikelt 41,94 punkti, mis on nende tänavune väikseim summa lühikava eest. Kodusel EMil Tallinnas said nad mäletatavasti 47,60 silma ning nende isiklik rekord on 48,62 punkti.



Lühikava järel hoidsid kõigi aegade kõrgeima punktisumma 75,28ga esikohta hiinlased Qing Pang – Jian Tong. Teisel positsioonil oli Tallinnas võidutsenud Venemaa paar Yuko Kavaguti ja Aleksandr Smirnov ning kolmandal kohal Saksamaa esindajad Aljona Savtšenko – Robin Szolkowy.


Medalid jagati paarissõidus eile hilisõhtul.



ILUUISUATMINE


Meeste üksiksõit (seis lühikava järel): 1. Daisuke Takahashi (Jaapan) 89,30 (punkti), 2. Patrick Chan (Kanada) 87,80, 3. Brian Joubert (Prantsusmaa) 87,70, 4. Takahiko Kozuka (Jaapan) 84,20, 5. Michal Brezina (Tšehhi) 81,75, 6. Jeremy Abbott (USA) 81,05, ... 36. Viktor Romanenkov 44,17.



Paarissõit (seis lühikava järel): 1. Qing Pang / Jian Tong (Hiina) 75,28 (punkti), 2. Yuko Kavaguti / Aleksandr Smirnov (Venemaa) 73,12, 3. Aljona Savtšenko / Robin Szolkowy (Saksamaa) 69,52, 4. Maria Muhhortova / Maksim Trankov (Venemaa), 5. Dan Zhang / Hao Zhang (Hiina) 69,20, 6. Caydee Denney / Jeremy Barrett (USA), ... 18. Maria Sergejeva / Ilja Glebov 41,94.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles