Argentina alistanud Uruguay play-off’i, Tšiili ja Ecuador MMile

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edison Cavani värav tõi Uruguay'le võidu Argentina üle, kuid siiski peab Uruguay jätkama play-off'is.
Edison Cavani värav tõi Uruguay'le võidu Argentina üle, kuid siiski peab Uruguay jätkama play-off'is. Foto: SCANPIX

Eesti aja järgi täna varahommikul jõudis lõpule ka 2014. aasta jalgpalli MMi Lõuna-Ameerika valiksari. Lisaks korraldajale Brasiiliale olid varasemalt MM-pääsme taganud Argentina ja Kolumbia. Viimase vooruga tagasid endale veel otsepääsme Tšiili ja Ecuador. Play-off’is jätkab eelmise MMi neljas Uruguay.

Viimase vooru põnevuskohtumises alistas Uruguay 3:2 Argentina, kuid alagrupis viiendast kohast see neid kõrgemale ei aidanud. Uruguay asus kohtumist 6. minutil Cristian Rodriguezi tabamusest juhtima, 15. minutil Maxi Rodriguez viigistas. Avapoolajal löödi veel kaks väravat, kui esmalt viis Luis Suarez penaltist Uruguay 2:1 juhtima ja seejärel Maxi Rodriguez taas viigistas. Uruguay’le tõi 3:2 võidu Edinson Cavani 49. minuti tabamus.

Kolumbia alistas võõrsil 2:1 Paraguay, võitjate mõlemad väravad lõi kogenud kaitsja Mario Yepes. Tšiili oli koduplatsil 2:1 parem Ecuadorist, Tšiili tabamuste autoriteks olid Alexis Sanchez ja Gary Medel. Viimases mängus viigistasid Peruu ja Bolivia 1:1.

Lõuna-Ameerika valiksarja lõppseis: 1. Argentina 32 punkti, 2. Kolumbia 30, 3. Tšiili 28, 4. Ecuador 25, 5. Uruguay 25, 6. Venezuela 20, 7. Peruu 15, 8. Bolivia 12, 9. Paraguay 12.

Valiksarja neli esimest pääsesid otse MMile, Uruguay jäi tänu kehvematele väravate vahele viiendaks ja peab jätkama järgmisel kuul play-off’is, kus minnakse vastamisi Jordaania koondisega.

Uruguay jõudis läbi play-off’i nii 2002. kui ka 2010. aasta MMile, 2006. aasta play-off’is jäid nad aga alla Austraaliale. Seega peab Uruguay neljandat MM-valiksarja järjest mängima play-off’ides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles