Federeri alistanud Gulbis: olin šokis ja värisesin

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: SCANPIX

Roomas Masters-sarja meeste tenniseturniiri teises ringis mõnevõrra üllatuslikult 2:6, 6:1, 7:5 maailma esireketi Roger Federeri alistanud lätlane Ernests Gulbis tunnistas, et oli kohtumise lõpus ülimalt närvis.

Maailma edetabelis 40. kohal paiknev Gulbis suutis võidu vormistada alles seitsmendal matšpallil. «Ma ei oska inglise keeles seda kirjeldada, see on lihtsalt kirjeldamatu,» õhkas Gulbis. «Ma ei suutnud servi sisse lüüa. Olin šokis ja värisesin, ei teadnud, mida teha.  See oli jube tunne.»

Federer aga kiitis 21-aastase lätlase mängu. «Ta on väga jõuline ja tal on äärmiselt kiire serv,» rääkis Federer. «Usun, et tal on suur tulevik.»

Gulbise esimene tähelend oli 2008. aastal, kui ta paralleelselt eestlanna Kaia Kanepiga Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel veerandfinaali jõudis. Toona pälvisid mõlemad tennisistid maailma meedia suurt tähelepanu, imestati, et kahest väikesest Balti riigist on seesugused tennisemängijad tulnud.

Paraku tuli ka Gulbis karjääris mõõn ning eelmise aasta augustist saadik siples ta esisaja piirimail, kuid veebruari lõpus võitis ta oma karjääri esimese ATP turniiri ja märtsis murdis end tagasi 50 parema meestennisisti sekka.

Gulbis alustas septembris koostööd endise Argentina profitennisisti Hernan Gumyga ning palkas ka uue üldkehalise ettevalmistuse treeneri.

«Hakkasin tänu Hernanile rohkem tennisele keskenduma, võttes tennist nagu oma tööd,» selgitas Gulbis. «Eelmisel aastal ma seda ei teinud, siis oli see rohkem nagu hobi, mul polnud mingit süsteemi.«

«Varem harjutasin võib-olla kolmel päeval ja siis läksin sõpradega välja,» jätkas ta. «Ma pole siiani eriline tennisefriik, aga vähemalt on mul nüüd parem süsteem. Mul on täiuslik tiim, mis koosneb mu treenerist, füüsilise ettevalmistuse treenerist ja minu isast.»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles