Halvad uudised: Eesti teateneliku EM-finaali hea tulemus tühistati

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMi võistlusbassein, kus olid edukad Eesti teatemeeskonna ujujad.
EMi võistlusbassein, kus olid edukad Eesti teatemeeskonna ujujad. Foto: Eesti ujumisliidu Facebooki leht

Taanis Herningis toimuval ujumise lühiraja Euroopa meistrivõistlustel ujus Eesti teatenelik seitsmenda koha ning püstitas täna juba teist korda uue Eesti rekordi, kuid võistluse kohtunikud diskvalitseerisid Eesti neliku, sest üks vahetus toimus liiga kiiresti.

Eesti osales 4x50m kompleksujumises koosseisus Ralf Tribuntsov, Martin Allikvee, Martti Aljand ja Pjotr Degtjarjov. Finaalis ujuti välja aeg 1.35,62, mis oleks olnud uueks Eesti rekordiks. Kuna aga tänases poolfinaalis ujuti samuti välja senine tippmark 1.35,87, jääb poolfinaalis ujutud Eesti rekord siiski kehtima.

«Eks poisid ikka kiruvad, et sellise asja pärast hea tulemus lörri läks,» rääkis Eesti ujumiskoondise peatreener Riho Aljand Postimehele. «Üks vahetus läks kaks sajandikku üle. Protokollist selgus, et Martti (Aljand- toim.) oli see, kes vähe kiiresti vahetuse üle võttis,» selgitas Aljand.

Lisaks püstitas Tribuntsov 50m selilidistantsil poolfinaalis uue Eesti rekordi, milleks on nüüd 23.90.

Kuldmedalid said kaela Venemaa mehed, kes lõpetasid ajaga 1.32,38. Hõbemedalid teenisid itaallased, kolmas koht läks Saksamaale. Lisaks ujusid finaalis veel Tšehhi, Türgi, Leedu, Rootsi, Serbia ja Valgevene nelikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles