Järjekordne kõva lahing, aga vastane sai võidu

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lietuvos Rytase tsenter Tautvydas Lydeka on kaitsetöö käigus kalevlaste korvialuse jõu Bamba Falli oma embusesse haaranud.
Lietuvos Rytase tsenter Tautvydas Lydeka on kaitsetöö käigus kalevlaste korvialuse jõu Bamba Falli oma embusesse haaranud. Foto: Andres Haabu

«Järjekordne kõva lahing. Tegime südika mängu, aga puudu jäi natuke siit ja natuke sealt ning Rytas sõidab siit minema kahe võidupunktiga,» sõnas Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak pärast kaotust Ühisliigas Lietuvos Rytasele 68:76. «Võit polnud ju tegelikult kaugel ja kokkuvõttes on kõik kinni vaid mõnes viskes – olime ju kogu aeg lähedal.»

Eilse kohtumise jooksul ei paisunud vahe kordagi suuremaks kui 12 punkti, kuid külalised hoidsid mänguohje kindlalt oma kätes. Kolmandal veerandajal said nad kiirete rünnakute abil väikese edu ja hoidsid seda lõpuni. Kalev jõudis küll paar korda kolme ja nelja punkti kaugusele, kuid murdehetke ei järgnenud.

Kalevi mängujuht Tanel Sokk tunnistas, et võib-olla oldi enne mängu liiga optimistlikud, kuid tegelikult loodeti Leedu tippklubi võita. Seega polevat mõte südikast vastupanust ja korralikust lahingust kuigi suur lohutus.

«Kõik meie mängijad on õnnetud, et kaotasime,» lausus Sokk. «Meil jäi küll seekord paar käiku puudu, kuid see ei tähenda, et me läksime mängule kaotusemõtetega. Nii tugeva vastase võitmiseks peab meil olema hea viskepäev. Täna seda polnud.»

Kalevi visketabavus polnud tõesti kiita – 37 protsenti on kodusaalis mängides kesine näitaja, eriti veel siis, kui vastaste tabavus on kümne protsendi jagu parem.

Varrak viitas sarnaselt Sokuga kehvale visketabavusele, kuid lisas, et küsimus pole pelgalt viskamises, vaid ka selles, et meeskonnas oleks mängija, kes suudab luua kaaslastele häid viskekohti. Ja nagu ikka viimaste mängude järel, meenutasid mängijad ja treener meeskonnast lahkunud Armands Škelet.

Kerge polnud ka kuulsatel vastastel. Kõigest nädalapäevad tagasi abitreenerist peatreeneri seisusesse tõusnud Dainius Adomaitise käsutuses polnud meeskonna põhimängujuhti Omar Cooki. Esimesel poolajal sai trauma ka teine mängujuht Zabian Dowdell.

«Kuna teisel poolajal polnud meil väljakul õiget mängujuhti, tekkis probleeme rütmi hoidmise ja mängu organiseerimisega,» tõdes Adomaitis, kuid lisas, et võit tekitas rahulolu. «Vaatasime Kalevi võidumängu Unicsi üle ja teadsime, et nad mängivad kaitses väga hästi, ja olime mentaalselt selleks valmis.»

Kalevlaste peatreener kasutas mängus Leedu tippklubiga vaid seitset meest. Tavapärase rotatsiooni lõi segamini Rain Veidemani vigastus. Üks Kalevi võtmemängijaid sai neljapäeval koduliiga kohtumises TTÜga külje pihta tugeva hoobi ning valu ei lubanud tal eile meeskonda aidata.

«Lootsime, et ta saab meid aidata kümmekond minutitki. Ta proovis sooja teha, kuid vaatamata valuvaigistile ütles, et ei suuda mängida,» rääkis Varrak. «Tegemist on sisemise vigastusega, mille ravimine pole kerge.» Peatreener ei teadnud, kas Veideman saab meeskonda aidata kolmapäeval EuroCupi viimases alagrupi kohtumises, kuid kinnitas, et ta sõidab koos teistega Iisraeli.

Eile õhtuks polnud uudiseid ka Kalevi võimaliku uue leegionäri kohta. Kalev loobus Eestisse tulekuga venitanud Curtis Stinsoni palkamisest ja nüüd on neil silmapiiril üks Itaalia liigas mängiv pallur. Varrak ei soovinud mängija nime öelda, kuid kinnitas, et leping on talle ära saadetud, ent ilmselgelt pole sinna kirjutatud palgasumma sportlasele meelepärane.

Korvpall

Ühisliiga

Kalev/Cramo – Lietuvos Rytas 68:76

Kalev: Gibson 17, Elegar 13, Abbott 12, Moldeveanu 9, Sokk 8, Fall 7, Kajupank 2.

Rytas: Jelovac 23, Seibutis 17, Gecevicius 11, Songaila 10, Barbauskas 5, Palacios 5, Orelik 2, Dowdell 2, Lydeka 1.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles