Eesti teatenelik võitis juunioride EMil pronksi

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Zahkna.
Rene Zahkna. Foto: Mattias Oja

Tšehhis Nove Mestos peetaval laskesuusatamise EMil juba kaks kulda võitnud Eesti juuniorid täiendasid täna veelgi oma medaliarvet, kui segateatesõidus saavutati kolmas koht. Pronksmedali said kaela Meril Beilmann, Tuuli Tomingas, Johan Talihärm ja Rene Zahkna.

Eesti avavahetuse sõitja Meril Beilmann tabas kolme varupadruni abil kõik märgid ja andis vahetuse Tuuli Tomingale üle kümnendal kohal. Vahe liidriks tõusnud Venemaaga oli 1.48, vahendab biathlon.ee.

Märkide tabamiseks kahte varupadrunit vajanud Tomingas tegi kiiret sõitu ja tõstis Eesti kolmandaks. Juhtkohal hoidvale Venemaale kaotati 1.25, teisel kohal olnud Ukrainale 45 sekundiga. Lähim jälitaja, Austria, oli 22 sekundi kaugusel.

Johan Talihärm tabas nelja varupadrunit kasutades samuti kõik märgid ning püsis kolmandal kohal. Venemaale ja Ukrainale kaotas Eesti küll juba vastavalt kahe minuti ja 1.40ga, ent edu Soome ja Austria ees oli omakorda kasvanud poolteisele minutile.

Eesti ankrumees Rene Zahkna lamadestiirus varupadruneid ei vajanud, aga püstitiiru järel pidi minema kahele trahviringile ning vahe jälitajatega kahanes. Õnneks oli varem kättevõidetud edu nii suur, et kolmanda koha hoidmisega probleeme ei tekkinud.

Kulla eest võitlesid viimases vahetuses venelased ja ukrainlased ning lõpuks jäi 14,1 sekundiga peale Ukraina nelik, kus sõitsid Julija Brõhõnets, Julia Žuravok, Andri Dotsenko ja Arteom Tõštšenko. Eesti kaotas Ukrainale 3.31,9ga ning edestas neljandana lõpetanud Soomet 1.30,5ga.

Homme, EMi viimasel võistluspäeval, on Nove Mestos kavas U26 vanuseklassi meeste ja naiste teatesõit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles