Sillamäe Kalevi 6:0 võit muudeti kaotuseks

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillamäe Kalevi mängijad.
Sillamäe Kalevi mängijad. Foto: Raigo Pajula

Sillamäe Kalevi kuueväravaline võit FC Kuressaare üle Eesti jalgpallimeistrivõistlustel muundus -:0 kaotuseks, kuna idavirulaste üks vahetusmängija oli registreeritud liiga hilja.

Laupäeval saatis Kalev koduväljakul saarlaste võrku kuus vastuseta palli, aga rõõmupidu jäi üürikeseks ning Nerijus Vasiliauskas, Jevgeni Kabajev, Maksim Gruznov, Andrei Gornev, Dmitri Lipartov ja Aleksandr Tarassenkov jäävad oma tabamustest ilma, kirjutab Soccernet.ee.

Kuressaare klubi kodulehe teatel eksis Kalev meistrivõistluste juhendi artikkel 14 punkt 28 vastu. Selle kohaselt on duubel- või järelkasvuvõistkonna mängija osalemine kõrgema liiga mängus lubatud ainult juhul, kui mängija oli duubel- või järelkasvuvõistkonda registreeritud enne kõrgema liiga registreerimistähtaja lõppu.

Kuna aga 73. minutil Roman Nesterovski asemel väljakule saadetud Igor Dudarev registreeriti Sillamäe Kalevi duubelrivistusse 26. märtsil, käsitletakse teda kui registreerimata mängijat ning selle alusel teenibki Kuressaare meeskond liigatabelisse 0:- võidu ning kolm punkti.

Turniiritabelis on Sillamäe nüüd 21 punktiga kuues ning kuressaare 11 silmaga seitsmes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles