Raskelt vigastada saanud Kanada hokimängija treener kritiseeris olümpia korraldajaid

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vigastada saanud John Tavares.
Vigastada saanud John Tavares. Foto: SCANPIX

Sotšis toimuvatel olümpiamängudel sai raskelt vigastada Kanada jäähokikoondise mängumees John Tavares, kes peab tegema pika mängupausi. Tavarese koduklubi New York Islandersi peatreener Garth Snow kommenteeris juhtunut ja avaldas arvamust, et profimängijad ei peaks üldse olümpial osalema.

Kanada mängumees Tavares sai vigastada kolmapäeval peetud veerandfinaalmängus Lätiga, kui sattus kontakti Arturs Kuldaga ja lendas vastu väljakupiiret. Tavarese põlvele tehtud uuring näitas, et rebenenud on nii vasaku põlve menisk kui ka põlve tagumine side. Suure tõenäosusega vajab Kanada koondislane operatsiooni ning ligikaudu kuue kuu pikkust taastumisaega, mis tähendab, et klubileiba NHLis Islandersi meeskonnas teeniv Tavares saaks naasta alles järgmise hooaja alguses.

Tavarese koduklubi peatreener lubas Kanada mehel küll jääda oma koondisega Sotši, kus nad heitlevad homme Rootsiga kulla eest, aga olümpiamängude korraldusega Snow rahul ei olnud.

«Kas IIHF (Rahvusvaheline Jäähokiliit- toim.) või IOC (Rahvusvaheline Olümpiakomitee- toim.) kavatsevad meie hooajapiletite omanikele raha tagasi maksta? See on ju naljanumber. Nad tahavad saada kõiki NHLi mängijatega kaasnevaid boonuseid, aga ei taha maksta, kui meie mängijad saavad vigastada,» vahendas Snow sõnu Newsday.

«See on peamine põhjus, miks NHLi mängijad ei peaks olümpial kaasa tegema, ainult amatöörid peaksid osalema. Ja see oleks võinud juhtuda igaühega, kuigi juhtus meiega ja kaotasime oma parima mängiga,» oli Snow õnnetu.

Islanders on hetkel NHLis hoidmas oma divisjonis viimast ehk kaheksandat kohta, neil on kogutud 22 võitu ja 30 kaotust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles