Järjekordne patustaja: Sotšis jäi dopinguga vahele Ukraina murdmaasuusataja

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukrainlanna Marina Lisogor (vasakul).
Ukrainlanna Marina Lisogor (vasakul). Foto: SCANPIX

Ukraina olümpiakomitee andis täna teada, et nende murdmaasuusataja Marina Lisogor on andnud Sotšis positiivse dopinguproovi.

Lisogori proovist leiti jälgi trimetazidine'i-nimelisest ainest, mida leidub mitmetes ravimites. Seda ainet tuntakse kui stimulanti, mis on Maailma Antidopingu Agentuuri (WADA) poolt määratud keelatud ainete nimekirja.

Lisogor osales Sotšis kahel alal ja lõpetas tagumistel kohtadel: naiste sprindi kvalifikatsioonis pidi ta leppima 58. kohaga ja sama koha sai ta kirja ka 10 km klassikasõidus.

Ukraina Olümpiakomitee vahendas dopinguga vahele jäänud suusataja sõnu ja teatas, et Lisogor ei osanud öelda, kuidas keelatud aine tema organismi sattus.

Enne Lisogori jäid Sotšis positiivse dopinguprooviga vahele Saksa laskesuusataja Evi Sachenbacher-Stehle ja Itaalia bobikelgutaja William Frullani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles