Quick.Stepi mänedžer nõuab Cancellara juhtumi uurimist

, «Postimees»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fabian Cancellara (vasakul) ja Tom Boonen Flandria tuuril võistlemas
Fabian Cancellara (vasakul) ja Tom Boonen Flandria tuuril võistlemas Foto: SCANPIX

Skandaalne video, nagu kasutaks maailma parimaks temposõitjaks peetav šveitslane Fabian Cancellara varjatud mootoriga kasutatavat jalgratast, on tekitanud ülemaailmse skandaali.

Quick Stepi mänedžer Patrick Lefevere helistas Rahvusvahelisse Jalgratta Liitu (UCI) palvega juhtumit põhjalikult uurida. Lefeverel on selleks hea põhjus, sest Cancellara sõitis Flandria tuuri otsustaval mäel mängleva kergusega valitseva Belgia meistri Tom Booneni eest ära, pälvides 16 km hiljem esikoha.

Temposõidus Pekingi olümpiavõitjaks kroonitud ja kolm korda maailmameistriks tulnud Cancellara pidas süüdistusi alusetuks.

«See on nii jabur, olen sõnatu,» lausus Saxo Banki tiimi kuuluv Cancellara. «Ma pole kunagi oma rattal patareisid kasutanud. Võtsin juhtumit alguses naljana, kuid see on kasvanud suureks looks ega tundu enam nii naljakas. Uskuge mind – minu tulemused on raske töö vili.»

Cancellarat toetas UCI tehniline juht Jean Wauthier. «Risk on liiga suur nii talle, meeskonnale kui rattatootjale. Selline meister nagu Cancellara ei võtaks taolist riski,» märkis Wauthier, kuid nentis, et võimalikku pettust pole võimalik tõestada. «Peame arendama tehnoloogiat, et saaksime võistlejate rattaid võimalikult kiiresti kontrollida. Siiani pole me sellist meetodit kasutanud. Ja me seisame silmitsi täiesti uue väljakutsega - rattad võivad liikuda pelgalt  päikeseenergia toel.»

Videot saate näha SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles