Kõresaar võib eelistada Selverit Itaalia klubile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kardo Kõresaar
Kardo Kõresaar Foto: Elari Labe

Ei juhtu just iga päev, kui Eesti pallimängijat kutsutakse Itaaliasse. Aga just selline pakkumine tuli Eesti ühele andekamale võrkpallurile Kardo Kõresaarele, kes võib aga ahvatlevale tehingule eelistada Tallinna Selverit.


Hooaega muljetavaldavalt alustanud Pärnu VK nurgaründaja aitas Selveril alistada CEV Cupi avaringis Tšehhi klubi Libereci Dukla, tehes kaasa ainult võõrsil peetud avamängus.

Sellest aga piisas, et tõusta huviorbiiti Itaalias. Nimelt oli Selveri järgmise vastase Cuneo Bre Banca esindaja filmimas just seda kohtumist ja hilisema sarja võitja peatreener Alberto Giuliani soovitas Kõresaart Serie A1st välja langenud Loreto Esse-tile.

23-aastane ja 200 cm pikkune Pärnust pärit sportlane ei tõtta aga itaallaste pakkumist vastu võtma, sest märtsi alguses opereeritud õlg tekitab temas ebakindlust.

«Tegin alles hiljuti esimesed pallitrennid, kuid ma pole kindel, kas õlg peab pingelise hooaja vastu ning kas Serie A2 pole praegu mulle liiga suur tükk,» kõhkles Esse-tiga kirjavahetust pidav Kõresaar, kelle sõnul pole palgast veel juttu olnud.

Kõresaare – keda soovis uuel hooajal enda ridades näha ka Dukla – värbamisest on huvitatud ka Tartu Pere Leib, kelle eile tehtud pakkumine on Selveri omast tunduvalt etem. Kuigi Kõresaart seob Pärnuga aastane leping, on kuurortlinnas jätkamine vähetõenäoline.

«Selveriga eurosarjas mängimine läks südamesse, siinsed harjutamistingimused meeldivad mulle väga ja Avo Keel on mu lemmiktreener,» ütles Kõresaar. «Viimase poole aasta jooksul on Selver mu eest hästi hoolitsenud. Nende algatusel sai ka lõikus teoks.

Pärnu klubi asjaajamine oli nii aeglane, et mul läks kolm kuud kaotsi. Läinuks ma kohe lõikusele, võinuksin otsustavates mängudes platsil tagasi olla. Selline venitamine vihastas mind kõige rohkem.»

Ainsa Eesti tegevvõrkpallurina nii Serie A1 kui A2 meeskondades leiba teeninud Eerik Jago soovitas Kõresaarel pakkumine kindlasti vastu võtta. «Loreto on korralik ja korrektne klubi. Serie A2 tase on korralik, kuid mitte üle mõistuse tugev. See oleks Kõresaarele enda proovile panekuks sobiv koht,» rääkis Jago.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles