Taaramäe: uskugem Eesti meditsiini kõrgesse tasemesse, meil on tipparstid!

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: SCANPIX

Tartus kõrioperatsioonil käinud jalgrattur Rein Taaramäe tänas oma paf.comi portaalis asuvas RattaRambo blogis Eesti arste.

«Möödunud sügisel ei tahtnud ma Eesti kirurgidega ühendust võtta, sest kõri obstruktsiooni saab diagnoosida vaid paaris kohas kogu Euroopa peale ja ma eeldasin, et siinsetel arstidel vastavaid kogemusi pole. Kuid tegelikult on Eestis hetkel probleem täpse diagnoosi panemisega, sest selleks tuleb teha koormustest ja samal ajal kõriauku filmida, et täpset probleemi tuvastada. Kuna testi ma tegin juba Taanis ära, siis tegelikult piisas tippkirurgil Priit Kasenõmmel vaid videole pilk peale heita ja tema sõnade kohaselt pidavat probleem hästi nähtav olema ja lõikus teostatav,» krjutab Taaramäe oma blogis.

«Üldse ütlen siin suure «aitäh» Eesti arstidele, sest esimesena pakkuski mulle sellist diagnoosi eelmise aasta juulikuu lõpus Tartu Kopsukliiniku juhataja Rain Jõgi. Tema ütles pärast mõneminutilist ülevaatust, et mul ei ole astmat, vaid takistus toimub kuskil ülemistes hingamisteedes. Tol õhtul sain temalt juba meili koos uurimustöödega kõriobstruktsiooni kohta ning nii ma Taani uuringutele läksingi. Aitäh teile kõigile! Olen nüüdseks juba paljusid haiglaid külastanud ja igal pool uuringutel käinud, kuid kõige väärtuslikumat informatsiooni olen saanud alati Eestist. Uskugem Eesti meditsiini kõrgesse tasemesse. Meil on tipparstid!»

«Nüüdseks on lõikusest möödas juba neli päeva ja enesetunne on normaalne. Esimesel kahel päeval päris trennis ei käinud, kuid poolteist tundi päevas pidin ikka metsa all koeraga jalutamas käima, sest toas oleksin lihtsalt hulluks läinud! Eile otsustasin aga rattaga «jalutama» minna ja esimene rahulik 45 km pikkune ring maanteel sai tehtud. Esialgu väga jõudu jalas polnud, kuid pärast esimest tundi tundsin juba tavalist head jalga. Kõri osas komplikatsioone pole. Veidi valus on neelata ja süüa, kuid kõik saab tehtud ja mõne päevaga on valu intensiivselt taandunud. Kõige suuremaks probleemiks on see, et olen päris korralik kohvihoolik, kuid kuumasid jooke pean nüüd vältima lausa kuu aega! Esimese stardi teen ilmselt aprilli teisel nädalal ja kuni sinnamaani pean treeningkoormuseid vaikselt nädal nädala järel tõstma,» lisas rattur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles