Eesti loositi Davis Cupil ühte alagruppi San Marino ja Türgiga

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Ivanov.
Vladimir Ivanov. Foto: Peeter Langovits

Eesti tennisemeeskond kohtub Ungaris Szegedis peetaval Davis Cupi 3. liiga Euro-Aafrika tsooni turniiril loosi tahtel alagrupis Türgi ja San Marinoga.

«Läks pahasti,» iseloomustas loosi koondise treener-kapten Peeter Lamp, kes poleks tahtnud vastaseks Türgit, vahendab tennis.ee. «Türklaste koosseisus mängib üks selle turniiri kahest tugevamast mängijast, maailma 200 parema hulka kuuluv Marsel Ilhan. Ta on juba kohal ja teeb kindlasti kaasa, kuid Eestil Jürgen Zopp vigastuse tõttu osaleda ei saa.»

Alagrupimängud peetakse 7.-9. maini ja Eesti – Türgi kohtuvad esimesel päeval ehk homme. Matši võitja läheb 8. mail kokku San Marinoga, kaotaja mängib sama vastasega 9. mail. «Vaevalt et San Marino kaarte segab, ta peaks olema oluliselt nõrgem. Esimese päeva mäng otsustab poolfinaali pääseja,» arvas Lamp.

Treener-kapten paneb homme üksikmängudes välja Vladimir Ivanovi ja Mikk Irdoja. Teise üksikmängija otsustas Lamp viimaste treeningute põhjal. «Irdoja on treeningutel olnud Kenneth Raismast parem. Kohale saabus ka Zoppi asendav Anton Pavlov, kuid usun, et Irdojal on Türgi teise reketi vastu enim šansse,» ütles Lamp.

Türgi teine number Baris Erguden paikneb maailma edetabelis 663. kohal, Ilhan on praegu 145.  Ivanov asub 506. kohal ning viimasel ajal turniiridel harva võistelnud Irdoja pole maailma edetabelis. Ivanov ütles enne ärasõitu, et Ilhani peab ta endast tugevamaks, kuid lootusi maha ei mata: «Davis Cupil sünnib üllatusi alati rohkem kui individuaalturniiridel. Kõik on võimalik.»

San Marino tennisistidest ei kuulu keegi maailma edetabelisse.

3. liigas koosneb matš kahest üksikmängust ja paarismängust, alates 2. liigast on Davis Cupi matšis viis üksikkohtumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles