Jäähoki MM: Venemaa võitu Soome üle varjutas ründaja toorutsemine

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome koondise ründaja Pekka Jormakka jaoks lõppes kohtumine Venemaaga õnnetult.
Soome koondise ründaja Pekka Jormakka jaoks lõppes kohtumine Venemaaga õnnetult. Foto: SCANPIX

Valgevenes jätkuval jäähoki MMil alistas Venemaa koondis 4:2 Soome, Rootsi sai aga tänu karistusvisetele 4:3 võidu Tšehhi üle. Venemaa mängu Soomega jääb aga varjutama Pekka Jormakka vigastus nng kohtunike otsused selles olukorras.

Venemaa asus Soome vatu kohtumist Viktor Tihhonovi väravast juhtima, kui mängitud oli vaid 1.39. Kolm minutit hiljem kasvatas Aleksandr Ovetškin arvulisest ülekaalust edunumbreid, kui soomlased jäid jääle kolmekesi viie vastu. Avakolmandiku keskel sai aga ka Soome ülekaalus mängida ja Juuso Hietanen viskas ühe värava tagasi.

Teise kolmandiku alguses viis Nikolai Kuljomin venelased 3:1 ette ja seejärel tuli Sergei Kalininilt ka 4:1. Kolmandiku lõpuminutil vähendas Jere Karalahti arvulisest ülekaalust veel Soome kaotusnumbreid, kuid et viimasel kolmandikul väravaid ei visatud, pidid soomlased leppima kaotusega.

Lisaks jäädi ilma ründajast Pekka Jormakkast, kes põrkas teisel kolmandikul valusalt kokku venelase Vadim Šipatšjoviga ja viidi kanderaamil jäält minema. Kuigi löögiliigutuse teinud Šipatšjovi küünarnukk tabas Jormakkat pähe, ei leidnud kohtunikud venelase liigutuses midagi määrustevastast ning Šipatšjov pääses karistuseta.

Venemaa ja USA on B-alagrupis võitnud mõlemad mängud, Saksamaa kahest võidust üks tuli lisaajal. Üks võit on kirjas täna 2:3 Saksamaale kaotanud Lätil ja 4:1 Kasahstanist jagu saanud peoperemeestel Valgevenel. Kasahstan, Soome ja Šveits on kahe vooru järel võiduta.

A-alagrupis oli Rootsi tšehhide vastu suure osa mänguajast kaotusseisus, ent suutis olukorra ikkagi enda kasuks pöörata. Tomaš Hertl viis Tšehhi juhtima, kui mängitud oli vaid kaheksa sekundit, tõustes sellega jagama MMi rekordit, mis seni oli samuti kaheksa sekundiga 2007. aastast kanadalase Jay McClementi nimel.

Avakolmandiku keskel Rootsi viigistas tänu Oscar Mölleri väravale, kuid perioodi lõpus viis Jiri Hudler arvulisest ülekaalust uuesti Tšehhi juhtima. Teisel kolmandikul kasvatas Martin Zatovic tšehhide edu, kuid Mölleril õnnestus arvulisest ülekaalust üks värav tagasi visata. Kolmanda kolmandiku keskel kasutas Joakim Lindström taas ära arvulise ülekaalu ja viigistas.

Lisaaeg väravaid ei toonud ja nii jätkati karistusvisetega, kus rootslastele tõi võidu Lindström. Rootsil on nüüd tabelis võidu ja lisaajavõidu eest tabelis viis punkti, millega ollakse A-grupis teisel kohal täiseduga jätkava Norra järel. Täna sai Norra 4:3 jagu Taanist.

Võit ja kaotus on kirjas Kanadal ning täna Prantsusmaast 2:1 jagu saanud Itaalial, üks lisaajavõit prantslastel ja tšehhidel. Võiduta jätkavad Slovakkia ja Taani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles