Head hoogu näidanud Taaramäe lõpetas Prantsusmaal esikolmikus

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe
Rein Taaramäe Foto: Tour of Turkey

Prantsusmaal jätkuval 2. kategooriasse kuuluval Rhone-Alpes’i velotuuri tänasel etapil näitas head minekut Cofidise proff Rein Taaramäe, kes juba etapi esimestel kilomeetritel koos kuue mehega peagrupil eest ära sõitis. Lõpuks sai Taaramäe kolmanda koha.

Umbes sajanda km juures ründasid omakorda Taaramäe ja Jure Golcer ning sõitsid teistel jooksikutel eest ära. 55 km enne lõppu oli duo edu üle nelja minuti, kuid seejärel hakkas vahe sulama. 25 km enne lõppu oli Taaramäe ja Golceri edu konkurentide ees 57 sekundit, 13 km enne lõppu 25 sekundit. Kõigest paar muintit enne lõppu ründas otsustavalt Taaramäe meeskonnakaaslane Nicolas Edet ning võttis võidu. Golcer oli teine ning Taaramäe kolmas.

Velotuuri üldliidriks tõusis Golceri meeskonnakaaslane Matija Kvasina. Avaetapil liidritele üle 5 minuti kaotanud Taaramäe tõusis 24. kohale. Parima Cofidise ratturina on Edet viies. Mägedekuninga arvestuses on Taaramäe teisel kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles