Valgevene pääses põnevusmänguga edasi, lätlased vajavad võitu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene jäähokikoondis pääses kodusel MMil veerandfinaali.
Valgevene jäähokikoondis pääses kodusel MMil veerandfinaali. Foto: SCANPIX

Minskis toimuval jäähoki MMil rõõmustas kodupublikut Valgevene koondis, alistades 3:1 Läti ja jõudes kaheksa parema hulka.

Valgevene haaras avakolmandiku keskel 2:0 edu, kui 33 sekundi jooksul olid täpsed nii Geoff Platt kui ka Mihail Grabovski. Läti suutis teisel kolmandikul ühe värava tagasi visata, kui valgevenelased jäid kolmekesi viie vastu ning ülekaalu realiseeris väravaks Arturs Kulda.

36 sekundit enne lõpusireeni saatis Kaspars Daugavins arvulises ülekaalus olles litri teistkordselt Valgevene väravasse, kuid kohtunikud leidsid, et Gints Meija blokeeris määrustevastaselt Valgevene väravavahi Kevin Lalande'i vaatevälja ning tühistasid tabamuse. Väravavahi pingile võtnud Läti küll jätkas kuuekesi nelja vastu surumist, kuid sekund enne mänguaja lõppu vormistas Sergei Kostitsõn tühja väravasse Valgevene 3:1 võidu.

Lätlastel on aga siiski endiselt reaalne võimalus veerandfinaali jõuda - selleks pole vaja teha muud kui alistada homme alagrupiturniiri viimases voorus Šveits, kellele edasipääsulootused puuduvad. Šveitsi võidu korral on viimane edasipääseja Soome, kellel on kõik alagrupimängud juba peetud ja tabelis 11 punkti lätlaste 9 vastu. Kuna aga Läti alistas Soome omavahelises mängus 3:2, on võrdsete punktide korral eelis neil.

A-alagrupi õhtuses kohtumises oli Rootsi 5:1 üle Itaaliast, kaks väravat viskas Gustav Nyquist. Kanadal on siiski võimalus Rootsist mööduda ja kindlustada alagrupi esikoht, kui homme alistatakse normaalajal Norra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles