Jäähoki MM: suur kättemaks ja palju muud põnevat

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa koondis läheb Prantsusmaa vastu revanši võtma
Venemaa koondis läheb Prantsusmaa vastu revanši võtma Foto: SCANPIX

Valgevenes toimuva jäähoki MMi alagrupiturniirid pakkusid palju üllatusi, ent lõpuks jõudsid kõik suursoosikud ikkagi veerandfinaalidesse. Väike üllatus oli vaid mulluse hõbeda Šveitsi ja Slovakkia väljajäämine ning Prantsusmaa ja korraldajamaa Valgevene edasipääs.

Täna mängitavates veerandfinaalides on intriigi küllaga. Näiteks Venemaa–Prantsusmaa. No kes ei mäletaks, kuidas prantslased mullusel MMil venelaste jaoks pühal kuupäeval 9. mail nende üle sensatsioonilise 2:1 võidu noppisid! Ilmselt tahab Venemaa, kes on jätnud seni MMil kõige võimsama mulje, toonase häbi mahapesemiseks Prantsusmaa hävitada.

USA–Tšehhi saavad korrata Sotši olümpia veerandfinaali. Toona, hoopis teistsugustes koosseisudes mängides, võitis USA. Tänavusel MMil on ühele või teisele raske eelistust anda, kuid alagrupiturniiri põhjal hakkas silma ameeriklaste kesine kaitsemäng. Tšehhil on aga rünnakutel panna vastu 42-aastane imemees Jaromir Jagr.

Ettearvamatu on ka Kanada ja Soome vaheline heitlus. Turniiri eel peeti Soomet üheks suursoosikuks, ent tegelikult pääsesid nad veerandfinaali üle noatera. Meeskonna koosseis on siiski piisavalt hea, et võidelda ükskõik millise koha eest, ning mingil juhul ei saa oma alagrupi võitnud Kanada arvestada kerge jalutuskäiguga. Seda enam, et turniiri alguses näidati ka enda haavatavust, kui kohe esimeses voorus jäädi alla Prantsusmaale.

Valgevene püüab koduseinte toel hakata vastu tiitlikaitsja Rootsile. Objektiivselt võttes peaks Rootsi olema tasemelt üle ja seda vaatamata isegi sellele, et neil pole MMil just kõige tugevam koosseis. Teatavasti ei soovinud paljud Rootsi koondise koha väärilised mängijad Valgevenesse sõita… Kuid Valgevene ise on näidanud kohati väga head mängu ning unustada ei maksa ka koduseinte toetust.

Tänavune MM sai ka ühe legendaarse hokimehe karjääri viimaseks turniiriks – 39-aastane slovakk Miroslav Šatan, kes võitnud karjääri jooksul nii Stanley karika kui ka MM-kulla, teatas, et alagrupiturniiri kohtumine Taaniga jäi talle viimaseks. Slovakkia oli esimene, kes jäi seekord veerandfinaalidest välja.


Jäähoki MM

Veerandfinaalpaarid

•    USA – Tšehhi

•    Kanada – Soome

•    Venemaa – Prantsusmaa

•    Rootsi – Valgevene

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles