Touri kukkumisterohke etapi võitis Trentin, Nibali jätkab liidrina

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tour de France'i 7. etapi lõpusirgel kukkus Andrew Talansky. Foto vasakus servas etapivõidu võtnud Matteo Trentin.
Tour de France'i 7. etapi lõpusirgel kukkus Andrew Talansky. Foto vasakus servas etapivõidu võtnud Matteo Trentin. Foto: SCANPIX

Tour de France'i velotuuri seitsmenda etapi võitis sprindifinišis Matteo Trentin (Omega Pharma Quickstep), üldliidrina jätkab Tanel Kangerti meeskonnakaaslane Vincenzo Nibali (Astana).

Teise koha sai tänasel etapil Peter Sagan ja kolmanda Tony Gallopin. Viimasel kilomeetril leidis aset mitu kukkumist, neist kõige viimane jättis etapivõidu nimel heitlema vaid paarkümmend meest. Tuuri üldliider Vincenzo Nibali pääses kukkumisest ja sai võitjaga sama aja, edestades jätkuvalt kahe sekundiga meeskonnakaaslast Jakob Fuglsangi ja 44 sekundiga Sagani.

Soosikutest üldvõidule tabas täna ebaõnn Tejay van Gardereni, kes kukkus 16 km enne lõppu ning peagruppi kinni püüda ei suutnud. Üldarvestuses langes ameeriklane 11. kohalt 18. positsioonile, kaotust Nibalile on kogunenud juba 3.14.

Etapi lõpus kukkumisse sattunud Tanel Kangertile läks protokolli kirja 74. koht ja esialgu märgiti kaotuseks etapivõitjale 1.54. Viimase kolme kilomeetri reegli järgi sai Kangert lõpuks aga võitjaga kirja sama aja. Üldarvestuses on Kangert 32. kohal, kaotust liidrile 6.31.

Rein Taaramäe lõpetas väikeses grupis, mis ületas finišijoone võitjast 5.25 hiljem, saades 109. koha. Üldarvestuses on ta 154. kohal, kaotust Nibalile on kogunenud 47.36.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles