Kergejõustikukoondise eesmärk EMil - vähemalt üks medal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter
Gerd Kanter Foto: Priit Simson

Eesti kergejõustikukoondise eesmärgiks on võita järgmisel nädalal Barcelonas algavatelt Euroopa meistrivõistlustelt üks medal, võtta kaks kohta esikaheksas ning jõuda kuuel korral lõppvõistlusele.

Kokku osaleb Barcelona EMil 17 Eesti kergejõustiklast, ainsa sportlasena võistleb kahel alal Ksenija Balta, kes astub võistlustulle nii kaugushüppes kui 200 meetri jooksus.


Eesti Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi avaldas lootust, et Barcelona EMil jätkavad Eesti kergejõustiklased kümme aastat kestnud traditsiooni ning rõõmustavad eesti spordisõpru tiitlivõistluste medaliga.

«Eesti meistrivõistlustel tehtud tulemused annavad kindlust, et meie sportlaste ettevalmistused aasta olulisimaks kergejõustikuvõistluseks on õnnestunud ning koondisele pandud ootused saavad täidetud,» kommenteeris Teigamägi.

Eesti Kergejõustikuliidu peatreeneri Aivo Normaku sõnul valmistuvad koondislased EMiks erinevalt. «Näiteks kettaheitjad Gerd Kanter ning Märt Israel on meistrivõistlusteks valmistumas treeninglaagris Hispaanias.

Aleksander Tammert ja Taavi Peetre lihvivad vormi Eestis, Tõrvas. Ksenija Balta kogu suvine ettevalmistus on läbi viidud Eestis, Maris Mägi teeb viimased EMi-eelsed treeningud Saksamaal ning Tiidrek Nurme oli juulis võistluste-eelses mäestikulaagris Šveitsis,» ütles Normak.

Eesti kergejõustiklased hakkavad Barcelonas elama kaheksa kilomeetri kaugusel Barcelona olümpiastaadionist. «Elamistingimused on meie sportlastel igati head, toad on piisavalt avarad ning hotellil on korralikud massaažiruumid. Äärmiselt tervitatav on see, et harjutusväljak on majutuskohast vaid väikse jalutuskäigu kaugusel,» kommenteeris Normak.

Eesti kergejõustiklastest võistlevad Euroopa meistrivõistlustel kettaheitjad Gerd Kanter, Märt Israel ja Aleksander Tammert, mitmevõistlejad Mikk Pahapill, Andres Raja, Mikk-Mihkel Arro ja Grit Šadeiko, kolmikhüppajad Jaanus Uudmäe, Igor Sjunin ja Veera Baranova, kuulitõukaja Taavi Peetre, kaugushüppaja Tõnis Sahk, kaugushüppaja ja 200 m jooksja Ksenija Balta, kõrgushüppaja Anna Iljuštšenko, 5000 m jooksja Tiidrek Nurme, 400 m jooksja Maris Mägi ning 400 m tõkkejooksja Aarne Nirk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles