Vinokurov sõidab Astanas ka järgmisel aastal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Vinokurov
Aleksandr Vinokurov Foto: SCANPIX

Jalgrattur Tanel Kangerti uus meeskond Astana pikendas aasta võrra lepingut Kasahstani kuulsaima ratturi ja tiimi vaimse liidri Aleksandr Vinokuroviga.

Kui Vinokurov mullu augustis veredopingu kasutamise eest saadud kahe aasta pikkusest võistluskeelust vabanes, teatas ta, et võtab ühe hooaja korraga.

Arvatust võimsam comeback tekitas 36-aastasel ratturil soovi end veel tipptasemel proovile panna. Pärast tagasitulekut on Vinokurov võitnud kolm temposõiduvõistlust, kuid säravamateks saavutusteks on triumf Liège-Bastogne-Liège ühepäevasõidul, etapivõit Tour de France’il, Trentino tuuri etapivõit ja esikoht kokkuvõttes ning Vahemere tuuri üldarvestuse viies positsioon.

Tuleb märkida, et Vinokurovi saavutused on tekitanud fännides vastakaid reaktsioone.

Õige pea peaks selguma, kes hakkab Astanas Saxo Banki lahkunud hispaanlase Alberto Contadori asemel esimest viiulit mängima. Contador võttis Taani meeskonda kaasa ka oma kolm truut abilist Daniel Navarro, Jesus Hernandezi ja Benjamin Novali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles