Spordimuuseumis näeb Gerd Kanteri kümmet suurt medalit

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter
Gerd Kanter Foto: SCANPIX

Laupäeval, 6. detsembril kell 10.30 avab Gerd Kanter Eesti Spordimuuseumis (Rüütli 15, Tartu) erinäituse, kus on väljas olümpiavõitja kõik kümme suurvõistluste medalit ja Teemantliiga trofee.

Gerd Kanter on maailma kettaheite suures mängus püsinud kümme aastat – alates 2005. aasta MM-võistlustest Helsingis. Kümne aasta jooksul on võidetud täpselt kümme tiitlivõistluste (EM, MM, OM) medalit, mis nüüd näitusel esmakordselt komplektina külastajate ette jõuavad. Täpselt kümme võitu on lisandunud veidi väiksema kaliibriga suurvõistlustelt – Euroopa talvised ja kontinentide karikavõistlused (varasem MK), IAAFi hooaja finaalvõistlused ning universiaad. Kümme esikohta on võidetud ka IAAFi Kuld- ja Teemantliiga etappidelt. Kümme korda on Gerd Kanter kroonitud Eesti meistriks kettaheites.

Gerd Kanteri võimas saavutusterida sellega aga ei piirdu, sealt leiame lisaks kaks Teemantliiga üldvõitu (2012, 2013), maailma kõigi aegade kolmanda kettaheiteresultaadi 73.38 (2006), maailma sisetipptulemuse 69.51 (2009), kolm Eesti aasta parima sportlase tunnustust (2007, 2008, 2011), viiel aastal järjest saavutatud esikoha maailma hooaja edetabelis (2006-2010) ja veel hulga kordaminekuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles