Endine meeskonnakaaslane ülistas Paul Scholes'i

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Scholes
Paul Scholes Foto: AP / Scanpix

Endine Manchester Unitedi kaitsja Henning Berg ülistas BBC-le antud intervjuus Inglismaa ajaloo ühe edukaima jalgpalliklubi poolkaitsjat Paul Scholes’i.

«Tal on suurepärane jalgpalli aju – ta loeb vastaseid ja mängu nii hästi ja teab täpselt kus kohas väljakul paikneda, et pall saada. Lisaks on tal suurepärane esimene puude,» ülistas Berg. «Ta teab täpselt kuhu sööta, et kaaslasele häid olukordi luua ja ta oskab lüüa ka väravaid. Tema määrab mängu tempotäpselt selliseks nagu Unitedil parasjagu vaja.»

Bergi sõnul oleks Inglismaa rahvuskoondisele tulnud tohutult kasuks see, kui itaallasest peatreener Fabio Capellol õnnestunuks vanameister siiski koondise juurde tagasi meelitada.

«Võrreldes praeguste poolkaitsjatega, oleks Paul ründefaasis tohutult meeskonnale juurde andnud,» arvas Berg.

Bergi sõnul on Scholes arenenud täiuslikuks mängijaks suuresti seetõttu, et tema suhtumine on täiesti professionaalne.

«Paul ei paista silma millegi ekstravagantsega. Meedia arvab, et igal jalgpalluril on silmapaistev auto ja jalgpallur käib pidevalt väljas ennast näitamas ning lausa karjub publiku tähelepanule, kuid Paul pole üldse selline,» sõnas Berg. «Paulil on suurepärane huumorisoon ja talle meeldib nalja visata, kuid ta ei käi ringi mõttega kõigile muljet avaldada – ta tahab lihtsalt mängida jalgpalli ja veeta aega oma perekonna ja sõpradega. Ma pole kunagi Pauli kuulnud ütlemas halbu asju oma meeskonnakaaslaste aadressil. Ma olen kogu aeg arvanud, et iga mängija on asendamatu, kuid on ainult üks Paul Scholes.»

Berg võrdles Scholes’i isegi jalgpallilegendide Diego Maradona ja Pelega.

«Inimesed räägivad kogu aeg Pelest ja Maradonast. Ma ei ütle, et Scholes on nende tasemel, kuid see milliseid mänge ta on Unitedi eest teinud ja kui suur roll on temal Unitedi saavutustes ning kuidas ta käitub, siis kindlasti pole temast väärtuslikumat mängijat,» arvas Berg. «Ta on parim eeskuju, mis ühel lapsel võib olla.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles