Jäähoki MM: Läti kaotas eduseisust valusal moel Saksamaale

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti ründaja Kaspars Daugavins (pikali).
Läti ründaja Kaspars Daugavins (pikali). Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP

Tšehhis jätkuval jäähoki MM-il pidi Läti A-grupi põnevusheitluses tunnistama Saksamaa 1:2 paremust ja seega muutusid lätlaste edasipääsuvõimalused veelgi küsitavamaks.

Läti läks 12. minutil Lauris Darzinši tabamusest juhtima, aga 47. minutil suutis Michael Wolf viigistada. Võitja saatus otsustati kaks ja pool minutit enne normaalaja lõppu, kui värava lõi sakslaste poolelt Matthias Plachta. Litter lendas Plachta löögist kõigepealt vastu latti ja põrkas siis väravajoone lähistele. Algselt kohtunikud väravat ära ei lugenud, aga videokordus näitas, et litter ületas siiski punase joone ja sakslastele pandi värav ikkagi kirja.

Lätil on A-grupis 5 mänguga kogutud vaid 2 punkti. Edasipääsuks tuleb neil allesjäänud kohtumised Austria ja Prantsusmaa vastu normaalajal võita ning loota, et 8 punkti peal asuv Šveits ei kogu Rootsi, Kanada ja Tšehhi vastu ühtegi punkti. Lisaks ei tohi 6 punkti peale tõusnud Saksamaa koguda matšidest Tšehhi ja Austria vastu rohkem kui ühe punkti.

Et Läti vastased on nõrgemast puust kui Šveitsi omad, on alpiriigiga ühele pulgale tõusmine (omavahelise mängu tõttu on lätlastel eelis) võimalik, aga plaanile võib kriipsu peale tõmmata just Saksamaa, kes on kindlasti suuteline Austriat võitma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles