Peep Pahv: Kalevi jõud ja enesekindlus maksavad

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimehe sporditoimetuse juht Peep Pahv
Postimehe sporditoimetuse juht Peep Pahv Foto: Andres Haabu

Kalev/Cramol oli koduse korvpalli finaalseeria avavaatuses Tartu Rockist enam jõudu ja enesekindlust – rohkemat polnud võitmiseks vajagi. Finaalseeria eel oli enamik spetsialiste veendunud, et Kalev hakkab kaitses tartlasi kõvasti suruma, ja nii ka läks. Agressiivsus nii rünnakul kui kaitses olidki esimese finaalmängu märksõnad.

Esimesel poolajal viskas Kalev siiski vaid 30 punkti. Läbi hooaja end just vägeva ründemeeskonnana tutvustanud meeskonna kohta on seda vähe. Väikse punktisaagi põhjus peitus positsioonirünnakus, mis ei tahtnud nõrgaks jäänud korvialuse mängu tõttu laabuda. Pall jõudis küll nende tsentri Keith Bensonini, kuid Joosep Toome sai tema katmisega hästi hakkama. Seisva rünnaku korral suutsid tartlased edukalt takistada ka Kalevi tagaliini.

Teisel poolajal kruvis Kalev mängutempo üles – kui kaitselauast saadi pall kätte, viidi see välgukiirusel Rocki poolele ja tänu sellele avanesid ka head viskekohad. Rock ei jõudnud kuidagi kiireid rünnakuid takistama ja nii vedas Kalev vahe turvaliselt suureks.

Samal ajal kui Kalevi kiirus sundis tartlasi kaitsesse tormamisega end kulutama, keeras Kalev vastase hapnikukraane kõvasti koomale ka kaitsemänguga. Tugevat survet avaldati nii palliga kui ka pallita mängijatele. Mida aeg edasi, seda rohkem oli näha, et Rocki mängijad lihtsalt ei jõua. Jõu nappust tunnistas pärast mängu ka tartlaste liider Janar Talts.

Tegelikult võtnuks mäng hoopis teistsuguse tooni, kui Rock oleks suutnud eemalt paremini tabada. Paraku hakkasid kaugvisked sopsama alles viimasel veerandajal. Nii-öelda meeleheitekolmestega tuldi lõpu eel mängu tagasi. Kuid just keerulisel hetkel lõi välja Kalevi mängijate Ühisliiga kohtumistega kogutud enesekindlus – olukorral ei lastud muutuda kriitiliseks.

Kahe mängu vahele jääva ühe päevaga on keeruline midagi muuta. Taltsi sõnul peavad treenerid siiski otsustama, kuidas Kalevi agressiivsusele vastu saada. Ilmselt pole põhjust arvata, et Kalev oma taktikat muudab, sest praeguste koosseisude juures, Rockil on kasutada sisuliselt vaid üks mängujuht, toob see neile ilmselgelt edu.

Kuigi mõlemad meeskonnad kasutasid eile kümmet mängijat ning Kalevi liidritel kogunes mänguminuteid isegi rohkem, paistab tiitlikaitsjal olevat käike rohkem. Näiteks vigastusest taastunud Armands Škele tegi kuue minutiga korraliku esituse. Homme võib tema roll olla juba suurem. Rockil pole inimjõudu kusagilt juurde võtta. Võitmiseks peavad nad paremini kasutama oma korvialuseid mängijaid ning viskama kolmese joone tagant enesekindlamalt.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles