Taaramäe sai Rahvuste karikaetapil 33. koha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Viesturs Serdans
Alla 23 aastaste ratturite Rahvuste karikaetapil Tour de l'Aveniril peeti esmaspäeval kolmas 207 km pikkune etapp, mille võitis sakslane Dominik Klemme kahesekundilise eduga belglase Ben Hermansi ees.
 
Pikal etapil oli terve päeva väga aktiivne sõit ning Eesti meeskond üritas igas äraminekukatses sees olla. Lõpuks jäi Rein Taaramäe konkurentidega üksinda ning pidi viimasel 20 km tunnistama teiste paremust.
 
Taaramäe kaotas etapil võitjale 59 sekundiga ning sai 33. koha, millega kokkuvõttes langes esikümnest välja 18ndaks.
 
Tuuri üldkokkuvõttes ei ole seis Eesti koondise liidri jaoks veel  halb. Taaramäe kaotab tuuri liidrile hetkel täpselt ühe minutiga ning on jätkuvalt esikohakonkurentsis.
 
Taaramäele kõige sobilikumad etapid tulevad kümme päeva kestval tuuril nädala lõpu poole, kui sõidetakse eraldistardiga sõit ning viimased etapid Püreneedes.
 
Taaramäed esmaspäevasel etapil edukalt abistanud teised Eesti koondise liikmed on tuuri kokkvõttes tagasihoidlikel kohtadel - Sander Maasing on 68., Silver Schultz 89., Gert Jõeäär 100., ning Silvar Kibur 102. Eesti meeskond on kokkuvõttes hetkel 17.
 
Teisipäeval ja kolmapäeval suundub tuur Lõuna-Prantsusmaale, kui sõidetakse 182 ja 213 km pikkused etapid.
 
Neljapäeval läheb Taaramäe kindlasti võitma 21 km pikkust eraldistardiga sõitu, peale mida jääb sõita veel kolm mägist etappi. Tour de l'Avenir lõpeb pühapäeval.
 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles