Midagi uut: Elva tänavajooksul on raskekaallastele eraldi võistlusklass

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide-Türi rahvajooks.
DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX
Paide-Türi rahvajooks. DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

28. juunil toimuval 10-kilomeetrisel Elva tänavajooksul on raskematel jooksjatel võimalus võistelda oma võistlusklassis. Raskekaallaste arvestusse pääsevad sajakilosed ja raskemad mehed ning 80-kilosed ja raskemad naised. Raskekaalus osaleda soovivaid mehi ja naisi kaalutakse registreerimise juures. 

Raskekaalu arvestuse lisamine peaks andma täiendavat jooksurõõmu kõigile neile, kes liikumisest küll lugu peavad, kuid kelle füüsis ei võimalda olla võrreldes kõhetumate inimestega jooksus konkurentsivõimeline. Samas aga väärivad ka suurema kehakaaluga inimeste sportlikud pingutused ja areng tunnustust. Õigupoolest on neil seda isegi rohkem vaja.  

Elva tänavajooks kuulub Elva Jooksusarja. Raskekaalus saab võistelda ka teistel Elva Jooksusarja etappidel, nii 23. augustil toimuval Elva järvedejooksul (7,2 km) kui ka 25. oktoobril toimuval  Elva mäejooksul (3km). Seega saavad osalejad end hooaja vältel proovile panna nii tänavail, laugemal metsarajal kui ka järsematel nõlvadel.  

Elva Jooksusarja peetakse alates 2009. aastast, sellest ajast saadik on sarja peatoetaja olnud Sportland. Lisainfot sarja kohta leiab www.elva24.ee. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles