Reedel algavad Bakuus Euroopa mängud

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Nabi.
Heiki Nabi. Foto: Kristjan Teedema

Esimesed Euroopa mängud mängud toimuvad Aserbaidžaanis Bakuus 12.-28. juunini.

Kavas on 3x3 korvpall, aerutamine, jalgrattasport (BMX, maanteesõit ja maastikurattakross), judo (judo ja pimejudo), karate, kergejõustik, laskesport, lauatennis, maadlus (Kreeka-Rooma ja vabamaadlus), poks, rannajalgpall, sambo, sulgpall, taekwondo, triatlon, veesport (kujundujumine, veepall, vettehüpped ja ujumine), vehklemine, vibusport, võimlemine (iluvõimlemine, sportaeroobika, sportakrobaatika, sportvõimlemine ja trampoliinvõimlemine) ning võrkpall (ranna- ja saalivõrkpall).

Vaata Eesti koondise koosseisu!

Kaheteistkümnel spordiala on võimalik teenida kas koht Rio olümpiamängudele, täita kvalifikatsiooninorm või saada edetabelis punkte. Otsepileti Rio de Janeirosse saavad laskmise, lauatennise ja triatloni võitjad. Olümpiareitingupunkte jagatakse jalgrattaspordis, judos, rannavõrkpallis, taekwondo’s ja vibulaskmises, ujumises ja kergejõustikus tehtud tulemused lähevad arvesse kvalifikatsiooninormi täitmise puhul. Euroopa mängudel on poksis ja maadluses võimalik teenida koht maailmameistrivõistlustele, kus võisteldakse olümpiakohtade eest.

Euroopa Mängud toimuvad Euroopa Rahvuslike Olümpiakomiteede Ühenduse (EOC) egiidi all iga nelja aasta tagant. Eesti koondise osalemise Euroopa mängudel tagab Eesti Olümpiakomitee, kes vastutab ka koondise kokku panemise eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles