Kink: eks paistab, kas meeldin uuele treenerile või mitte

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tarmo Kingi (nr.11) teine tabamus (nr 11) kohtumises Burnleyga 14. septembril. Eile lõi Kink Middlesbrough karjääri neljanda värava
Pildil Tarmo Kingi (nr.11) teine tabamus (nr 11) kohtumises Burnleyga 14. septembril. Eile lõi Kink Middlesbrough karjääri neljanda värava Foto: SCANPIX

Üleeile tuli Inglismaalt uudis, mida Briti saartelt juba nädalaid oli oodatud: Middelsbrough’ jalgpalliklubi vallandas peatreeneri Gordon Strachani. Praegu on siiski vara öelda, kas eestlasele Tarmo Kingile tulevad uued tuuled klubis kasuks või kahjuks.


Enamik eksperte ja kihlveokontoreid pidas just Middles­brough’d hooaja eel esiliiga suurfavoriidiks. Tõus Premier League’i (kõrgliiga – toim) näis olevat juba hooaja eel kindel. Boro (Middlesbrough’ hüüdnimi – toim) tõi oma rivistusse suvel täiendust ja Championshipis saadi ühe suurima laristaja maine.

Peale Kingi (eestlane sõlmis Middlesbrough’ga nelja aasta pikkuse lepingu ning tema üleminekusummaks on 1,2 miljonit eurot ehk umbes 18,7 miljonit Eesti krooni) hankis mulluse hooaja keskel klubi etteotsa määratud Strachan meeskonda Stephen McManuse,  Kris Boydi, Kevin Thomsoni, Nicky Bailey ja Andy Halliday. Mida ei tulnud, oli aga tulemus.

Raskused algasid juba avamängus, kui Boro pidi tunnistama Ipswich Towni 3:1 paremust. Soosikud ei saanud end kuidagi käima. Kui Tarmo Kink kohtumises Burnleyga 14. septembril oma kahe – seni ka ainsa – tabamusega lõpuminuteil tähtsa võidu tõi, uskusid paljud, et see oli klubi jaoks murdehetk. Suure tõenäosusega päästis Kink tollal Strachani töökoha ja fännid uskusid, et emotsionaalselt tähtis võit lükkab edaspidi kõik ülesmäge. Paraku midagi paremaks ei muutunud.

Fännid nõudsid lahkumist

Pärast 11. vooru asus Boro, kes eile hilisõhtul mängis Nottingham Forestiga, liigatabelis 11 punktiga alles 20. kohal. Liidrist Queens Park Rangersist jäädi maha 16 silmaga ning viimase 1:2 kaotuse järel Leeds Unitedile kostis tribüünidelt: «Stra­chan peab minema!» Klubi juhid olid sunnitud astuma radikaalse sammu – parem hilja kui mitte kunagi.

«See on meie jaoks kurb päev. Gordon töötas kõvasti, kuid ta oleks esimene, kes tunnistab, et asjad ei toiminud nii, nagu pidanuks. Pidasime Gordoniga maha pika vestluse, mille tulemusena ta esitas lahkumisavalduse,» kommenteeris klubi juht Steve Gibson üleeile.

Middlesbrough’s palliv Eesti jalgpallikoondislane Kink juba aimas, et alla võimete esinemine võib niikaugele viia.

«Eks see ikka oli väike šokk, kuid samas lõhnas vallandamise järele juba ammu. Ka fännid nõudsid tema lahkumist ja võis aimata, et nii võib minna,» kommenteeris Postimehele Kink, kellel isiklikult Strachani lahkumine meeltmööda polnud. «Kahju on tegelikult. Hea treener oli.»

Strachani minek tõstatab aga küsimuse, mis saab Kingist edasi. Teatavasti oli Strachan suur Kingi austaja ja suuresti just šotlase initsiatiivil saabus eestlane Middlesbrough’sse. Pole aga garanteeritud, et uus juhendaja Kinki nõnda hästi suhtub.

Viimasel ajal istutas Stra­chan fännide lemmikuks tõusnud Tallinna Torpeedo ka pingile, kuid häid tulemusi nappis endiselt. Seega võib uus võimalik loots koosseisu muuta ja ehk tõuseb Kink taas algkoosseisu. Eestlane ise ei soovinud liiga pikalt ette mõelda.

«Mina teen oma tööd professionaalina edasi nii hästi, kui suudan, ja eks paistab, kas meeldin uuele treenerile või mitte,» märkis Kink.

Uueks lootsiks Mowbray?

Kuigi Gibsoni sõnul ihaldavad Middlesbrough’ juhendajatooli paljud praegu töötud mehed, on Briti meedia ühe favoriidina välja toonud mängijakarjääri ajal pikalt Boros pallinud inglase Tony Mowbray nime, kes ohjas mullu Šotimaa hiidu Glasgow Celticut.

Celticu juures viljeles Mowbray nagu Strachangi taktikat 4-4-2 ning seega ei tohiks inglase võimalik saabumine positsiooniliselt Kingi staatust mõjutada.

«Loomulikult on ta kõva kandidaat. Räägime siiski paljude inimestega ja otsusega ei kiirusta,» kinnitas Gibson.

Eilses liigakohtumises Nottingham Forestiga juhendas tiimi reservmeeskonna loots Steve Agnew, kes teeb seda kuni uue peatreeneri leidmiseni.

Eile kell 21.45 alanud kohtumist alustas Kink taas vahetusmeestepingilt. Nottingham Forest hoidis enne eilset liigatabelis 13 punktiga 15. positsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles