Avalik: Vinokurov teenis aastas ligi 19 miljonit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Vinokurov.
Aleksandr Vinokurov. Foto: SCANPIX

Kolm aastat tagasi dopingukontrollis põrunud ja kaheaastase võistluskeelu saanud Kasahstani jalgrattur Aleksandr Vinokurov ei pea oma toonast aastapalka (1,2 miljonit eurot – ligi 19 miljonit krooni) trahviks maksma.

2007. aasta Tour de France’il vereülekandega vahele jäänud Vinokurov pääseb kukru kergendamisest, sest Spordi Arbitraažikohtu hinnangul pole Rahvusvahelisel Jalgratturite Liidul (UCI) selleks seaduslikku alust. Hispaania ajaleht El Pais kirjutab, et otsuse detaile ei avalikustata.

Enne 2007. aasta Touri allkirjastasid ratturid lepingu, mille kohaselt peavad nad kaheaastase ja pikema karistuse korral tasuma UCI-le oma aastapalga, mis läheb dopinguvastase tegevuse arendamiseks.

Leidub ka vastupidiseid näiteid. Samal Touril testosterooni tarvitamisega vahele jäänud ja kaheksa aastaks võistlustelt kõrvaldatud itaallane Cristian Moreni nõutus oma selle aasta töötasu loovutama.

Kasahstani alaliit määras 2007. aasta detsembris tippspordist taandumisest teatanud Vinokurovile aastase võistluskeelu hoolimata sellest, et UCI oli soovitanud kaks korda pikemat perioodi.

Kui Vinokurov soovis Pekingi olümpial võistelda, vaidlustas UCI arbitraažikohtus otsuse, mis ka rahuldati. Seega sai Vinokurov võistlusrajale naasta mullu.

Järgmisel aastal pedaalib Vinokurov koos Tanel Kangertiga Astana meeskonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles