Kummaline juhtum Venemaal: politsei peatas maratoni võitja enne finišijoont

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva Maraton.
Moskva Maraton. Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalavahetusel Venemaal, Moskvas toimunud maratonil toimus kummaline vahejuhtum, kui kohalik politsei peatas 10 km jooksu võitja vahetult enne finišijoont ning keelas tal edasi jooksmast.

Maratoniüritusel 10 km jooksu võitnud Rinad Ahmadejev rääkis, et 500 meetrit enne finišit astus talle ette kohalik politseinik, kes peatas ta koguni 20 sekundiks. «Politseinik peatas mu 20 sekundiks. Olin segaduses,» rääkis Ahmadejev Moskva telekanalile. «Küsisin, kus finišijoon on, aga mulle vastati mitu korda: «Te ei tohi edasi minna,»» lisas Ahmadejev.

Võimuesindajad lasid 26-aastasel Ahmadejevil siiski 20-sekundilise peatamise järel jooksu võidukalt lõpetada ning ta finišeeris ajaga 29.45. Mullu oli Ahmadejevi võiduaeg 29.24. Moskva politseilt küsiti juhtunu kohta kommentaari, kuid võimuesindajad on intsidendi toimumist eitanud.

Juhtunust on võimalik näha lühikest videoklippi Venemaa meedikanali Meduza lehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles