Eestlased jõudsid Hiina seiklusspordi võistlusel esikolmikusse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joosep Tammemäe, Greete Steinburg ja Timmo Tammemäe kolmanda koha poodiumil.
Joosep Tammemäe, Greete Steinburg ja Timmo Tammemäe kolmanda koha poodiumil. Foto: Arthur Raichmann

Täna algas Hiinas Guizhou provintsis Zunyis Hiina Mägimatkamise Assotsiatsiooni poolt korraldatud 23 000 euro suuruse auhinnafondiga seiklusvõistlus. Esimesel päeval tuli võistlejatel läbida umbes 19 km pikkune rada orienteerudes linnaparkides ja botaanikaaias ning läbides erinevaid lisaülesandeid.

Eesti võistkond koosseisus Timmo Tammemäe, Joosep Tammemäe ja Grete Steinburg, saavutasid kõrges rahvusvahelises konkurentsis esimesel võistluspäeval kolmanda koha, läbides võistlusraja ajaga 1:33,28 ning kaotades võitjatele pisut üle viie minuti.

Homne võistluspäev algab 12 km pikkuse mägise maastikujooksuga, millele järgneb 48 km pikkune maastikuratta etapp ning lõpuks taas 6 km pikkune maastikujooksu etapp. Võistlusraja kõrguste vahe on enam kui 800 meetrit ja kogu päeva peale koguneb tõusumeetreid 1800 meetrit.

Hiinas korraldatavad seiklusspordi võistlused koguvad ka Euroopa tippude seas aina enam populaarsust. Kokku osaleb käesoleval võistlusel 20 rahvusvahelist võistkonda ja lisaks kümmekond kohalikku tiimi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles