Fury pruukis jälle suud: naise koht on köögis või voodis selili

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tyson Fury.
Tyson Fury. Foto: SCANPIX

Profipoksi värske raskekaalu maailmameister Tyson Fury on sattunud järjekordsesse skandaali, põhjuseks mehe suur suu ja paljude arvates sobimatu käitumine.

Eelmisel nädalavahetusel profipoksi valitsejat Vladimir Klitškot šokeerinud ning ise troonile tõusnud Fury andis enne matši Saksamaal videointervjuu, mis jõudis nüüd avalikkuse ette. Videos nähtava tagajärjel nõutakse Inglismaal Fury eemaldamist BBC aasta sportlase valimistelt, kuna ta tegi seksistlikke märkusi samale auhinnale kandideeriva Jessica Ennis-Hilli ja teiste naiste kohta.

Fury kõrvaldamist pooldavale kirjale on juba alla kirjutanud üle 40 000 inimese, sest esmalt avaldas mees Mail On Sundayle antud intervjuus homofoobseid seisukohti. Nüüd avalikkuse ette jõudnud videos teatas Fury seitsmevõistluse maailmameistri Ennis-Hilli kohta järgmist: «See on see jooksja, eks? Ta on hea, ta on päris mitu medalit võitnud ja välimuselt pole tal ka viga. Kleidis näeb ta päris hea välja.»

Furylt küsiti ka, mida ta arvab naistest poksis. «Väga kena, kui nad raundikaartidega ringi käivad. Nad annavad mulle inspiratsiooni, kui olen väsinud,» arvas Fury. Kuid naispoksijatest? «Lasku käia. Ma ei ole seksistlik. Aga naise kõige õigem koht on köögis või siis selili. Mina arvan nii. Minu meelest on õige, kui naine teeb mulle tassikese teed,» sõnas Fury.

Britt on olnud seitse aastat abielus Parisega, kellega tal on kaks last – Venezuela ja Prince. «Vahel kulub talle lõuahaak ära, aga vahel jällegi mitte,» kommenteeris lõbustatud Fury intervjuus ka oma naist.

Puhkenud pahameeletormi järel võttis Fury ka ise sotsiaalmeedias sõna, leides, et võib-olla olekski mõistlik ta parima sportlase nimekirjast maha kriipsutada. «Loodetavasti ma ei võida seda auhinda, sest ma pole lastele just maailma parim eeskuju. Andke see kellelegi, kes oskab seda hinnata,» kirjutas mustlaskuninga hüüdnime kandev Fury.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles