Inglismaa meedia: Venemaa teadis oma võidust juba 24 tundi varem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukas käepigistus: FIFA president Sepp Blatter (vasakul) ja Venemaa peaminister Vladimir Putin.
Võidukas käepigistus: FIFA president Sepp Blatter (vasakul) ja Venemaa peaminister Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

2018. aasta jalgpalli MM-finaalturniiri korraldusõigusest jäänud inglased on mõistagi äärmiselt pettunud ja püüavad leida põhjendusi, miks nii juhtus. Nüüd on tuldud lagedale vandenõuteooriaga, väites, et Venemaa teadis oma võidust juba 24 tundi varem.

Venemaa kandidatuuri esimees Aleksei Sorokin olevat juba kolmapäeva õhtul Inglismaa esindajatele väitnud, et neil on piisavalt hääli, et korraldusõigus teenida, väidavad Briti kõmulehed The Sun ja Daily Mail.

«Sorokin teadis väga hästi, et Venemaal on piisavalt toetushääli ja teatas seda ka inglastele,» rääkis anonüümseks jääda soovinud allikas The Sunile.

Inglaste jaoks oli eilne hääletus üsna piinlik, kuna favoriidiks peetud jalgpalli sünnimaa sai 22 häälest vaid kaks – üks tuli Inglismaa jalgpalliliidu esindajalt Geoff Thompsonilt ning teine väidetavalt jaapanlaselt Junji Oguralt – ja langes välja juba esimeses hääletusvoorus.

Venemaa aga teenis teises hääletusvoorus 13 poolthäält ja niimoodi saigi neist esimene Ida-Euroopa riik, kus jalgpalli MM toimub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles