Soome peatreener lahkus Itaalia tüüri juurde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome võrkpallikoondise peatreener Mauro Berruto
Soome võrkpallikoondise peatreener Mauro Berruto Foto: CEV

Alates 2005. aastast Soome meeste võrkpallikoondist juhendanud itaallane Mauro Berruto võttis vastu pakkumise asuda kodumaa rahvusmeeskonna peatreeneri kohale.

Kehtiv leping soomlastega katkestati eile mõlemapoolsel kokkuleppel. Asi edenes kiiresti kahe viimase nädala vältel. Berruto on uude ametisse juba kinnitatud, kirjutab volley.ee.

Mäletavasti saavutas Itaalia meeskond tänavusel MMil oma kodumaal 4. ja Maailmaliigas 6. koha. Parimad aastad jäid eelmise sajandi lõpukümnendisse, mil Itaalia tuli kolm korda maailmameistriks (1990, 1994, 1998).

Soome alaliidu tegevjuhi Rauno Saari sõnul oli Berruto-aeg Soomes «tõeline kuldaeg». Maa koondisega tegeldi tipptasemel ja meeskond arenes jõudsalt.

Berruto vedamisel saavutas Soome 2007. aasta EMil 4. ehk kõigi aegade kõrgeima koha, Maaailmaliigas on jagu saadud ka maailmameister Brasiiliast. 126st ametlikust maavõistlusest on võidetud 62, neist 26 tippmeeskondade üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles