75 000 eurot taksosse unustanud Saksa jalgpallur tõsteti koondise ukse taha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Kruse (vasakul) Saksamaa koondise särgis koos Thomas Mülleriga väravat tähistamas.
Max Kruse (vasakul) Saksamaa koondise särgis koos Thomas Mülleriga väravat tähistamas. Foto: SCANPIX

Saksamaa ründaja Max Kruse, kes sattus nädalapäevad tagasi uudistesse sellega, et unustas oktoobris pärast kasiinoskäiku 75 000 eurot takso tagaistmele ning pummeldas nädalavahetusel 28. sünnipäeva tähistades ööklubis, arvati rahvuskoondise ridadest välja.

Laupäeval klubis pidutsedes haaras Kruse teda pildistanud naise käest telefoni ja kustutas tehtud fotod. Tema õnnetuseks tegi naine kaastööd väljaandele Bild ja kogu lugu jõudis avalikkuse ette. Kruse vabandas naise ees, kuid klubi määras talle 25 000 eurot trahvi. Sama suure trahvi pidi Kruse tasuma ka nädala eest, kui lugu taksosse unustatud rahast avalikuks sai.

Saksamaa jalgpalliliidu pressiteates lausus peatreener Joachim Löw, et otsuse põhjuseks on Kruse korduv ebaprofessionaalne käitumine. «Ütlesin talle juba eelmisel nädalal, mida ma temalt ootan – nii väljakul kui ka väljaku kõrval. Tahan mängijaid, kes keskenduvad jalgpallile ja EMil ka mänguvälisel ajal. Eelmisel nädalavahetusel juhtunu ei vastanud mu ootustele. Max on korduvalt ebaprofessionaalselt käitunud ja ma ei saa seda vastuvõetavaks pidada,» lausus Löw.

Krusel jääb osalemata maavõistlustes Inglismaa ja Itaaliaga, ent mõistagi on nüüd ohus ka tema koht suvisele EM-finaalturniirile sõitvas koondises. Kaks suve tagasi Brasiilias maailmameistriks tulnud koondises jäeti ta samuti välja ning ka toona olid põhjuseks platsivälised teod. Sellal kui Saksamaa Brasiilias MM-tiitli suunas rühkis, istus Kruse hoopis Las Vegases peetud World Series of Pokeri sarja kuuluval pokkeriturniiril kaardilaua taga.

Sel hooajal Wolfsburgi esindav Kruse on löönud koduklubi eest 23 liigamänguga kuus väravat. Saksamaa koondist on ta esindanud 14 korda ja löönud neli väravat, viimati mullu oktoobris EM-valikmängus Gruusiale.

Wolfsburg on trahvinud Max Kruset lühikese aja jooksul juba 50 000 euroga. FOTO: Scanpix
Wolfsburg on trahvinud Max Kruset lühikese aja jooksul juba 50 000 euroga. FOTO: Scanpix Foto: FABIAN BIMMER/REUTERS
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles