19-aastane hispaanlane pääseb kodumaal kaks korda vormel-1 auto rooli

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esteban Ocon.
Esteban Ocon. Foto: SCANPIX

Renault vormel-1 tiim andis teada, et järgmise nädala lõpus peetava Hispaania etapi reedesel vabatreeningul keerab nende auto rooli 19-aastane hispaanlane Esteban Ocon.

Ocon, kes omab lepingut ka Mercedesega, nimetati käesoleva hooaja alguses Renault' võistkonna varusõitjaks. Mullune GP3-sarja meister võtab reedel üle Jolyon Palmeri auto. Esmakordselt istus Ocon vormel-1 auto roolis juba 2014. aastal Abu Dhabis, kui sai testida Lotust.

Ocon saab Renault'ga kihutada ka pärast Barcelona etappi samal rajal peetaval testil, kus tiimidel on kohustus kasutada noort sõitjat, kes pole viimase kahe aasta jooksul startinud rohkem kui kahel vormel-1 etapil. 2014. aastal võitis Ocon kindlalt vormel-3 eurosarja, kolmandaks jäi toona hooaja kokkuvõttes hollandlane Max Verstappen, kes sõidab juba teist aastat vormel-1 sarjas ning edutati äsja Toro Rosso tiimist Red Bulli ridadesse. Mullu jäi ta löömatuks GP3-sarjas ja tänavu osaleb hispaanlane Mercedese roolis Saksamaa turismiautode sarjas DTM. Eile peetud avasõidu oli hispaanlane sunnitud katkestama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles