Bjørndalen kehvast vormist: praegu teeb suusatamine mind nukraks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ole Einar Bjørndalen
Ole Einar Bjørndalen Foto: SCANPIX

Maailmameistrivõistlusteni on jäänud vaid kuus nädalat, kuid laskesuusatamise kuningas Ole Einar Bjørndalen on tavapärasest märksa kehvemas vormis.

Näiteks eile kaotas 36-aastane norralane Ruhpoldingu MK-etapil meeste 20 km sõidus parimat sõiduaega näidanud noorele koondisekaaslasele Tarjei Bøle suusarajal koguni 1.45,6, mis tema kohta on aga tavatult suur kaotus, vahendab NRK.

Bjørndalen möönis, et pole praegu eriti heas vormis, kuid ta on segaduses, sest ei oska kuidagi halba vormi selgitada. «Mul pole ühtegi head põhjendust,» tunnistas ta. «Praegu teeb suusatamine mind nukraks. Mul oli äärmiselt raske 20 km läbida, ma ei tundnud end rajal hästi.»

Hooaja alguses oli Bjørndalen suurepärases vormis, esimesel MK-etapil Östersundis teenis ta ühe võidu ja sai kahel korral 2. koha. Eelmisel nädalal Oberhofi MK-etapil sai ta aga sprindis alles 22. koha ning ühisstardiga sõidus 21. koha. Eile oli ta Ruhpoldingus kaheksas, aga nagu juba eelpool öeldud, polnud sõidukiirus tema parimate päevade tasemel.

«Pean oma treeningplaanid üle vaatama, äkki olen natuke üle pingutanud või hoopis liiga palju treeninud,» mõtiskles ta. «Käisin ka arsti juures ja ootan nüüd osade testide tulemusi, kuid need vastused, mis ma juba teada sain, ei näidanud mingit põletikku ega seda, et midagi valesti oleks.»

Laskesuusatamise maailmameistrivõistlused algavad Venemaal Hantõ-Mansiiskis 3. märtsil. MK-sarja üldarvestuses on Bjørndalen praegu 338 punktiga kolmas, liider on Bø 489 punktiga ning teine on samuti norralane Emil Hegle Svendsen 454 silmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles