Kangur ja Anderson taas parimad, Rocki mehed sümboolsesse viisikusse ei mahtunud

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangur (paremal).
Kristjan Kangur (paremal). Foto: SCANPIX

Neljapäeval kuulutati Saku Suurhallis, korvpalliliidu hooaja lõpetamisel välja Eesti korvpallihooaja parimad. Retromängu «Kalev 25» vaheajal said teatavaks ka parimad olulisemates kategoorias, kus üllatust ei sündinud: parim naiskorvpallur on Merike Anderson, meeskorvpallur Kristjan Kangur.

Kangurile on aasta parima meeskorvpalluri tiitel kaheksas, Andersonile aasta parima naiskorvpalluri tiitel juba üheksas. Nad edastasid mõlemad videotervituse, kuna viibivad välismaal. Parimate valiku tegid ajakirjanikud ja treenerid.

Paljude individuaalsete auhindade kõrval kuulutati hooaja pidulikul lõpetamisel välja ka meeste ja naiste meistriliiga sümboolsed viisikud. Sellel skaalal oli valik ehk huvitavamgi, eriti näiteks meeste osas, kus Tartu Rocki mängijaid viiskusse ei mahtunud. Lüll valiti aga meistriliiga parimaks kaitsemängijaks Rocki mängija Janar Talts. Naiste poole sai sama tunnustuse Annika Köster.

Värskest meisternaiskonnast 1182 Tallinnast tulevad viiest nomineeritust neli. Birgit Piiburi, Pirgit Püü, Mailis Poki ja Laina Mesila-Kaarmanni kõrval osutus valituks ka Tallinna Ülikooli esindav Trine Kasemägi.

Samas meeste valikus on seis kirjum: meistriks tulnud Kalev/Cramo Sten Soku, Gregor Arbeti ja Shawn Kingi kõrval kuuluvad sümboolsesse viisikusse Kristjan Kitsing TTÜst ja Indrek Kajupank Raplast.

Aasta noormängija tiitli pälvisid Norman Käbin (Pärnu Sadam) ja Sandra Tael (Audentese SG). Aasta treenerid on meistriklubide juhendajad Alar Varrak ja Howard Frier. Eripreemia sai treener Vaido Rego, seda poiste U16 koondise viimise eest B-divisjonist A-divisjoni. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles