Argentinlane hakkab soomlasi Londoni olümpiale vedama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Castellani.
Daniel Castellani. Foto: SCANPIX

Soome võrkpalliliidu juhatus valis eile maa koondmeeskonna peatreeneriks 49-aastase argentinlase Daniel Castellani. Lepingu kohaselt juhendab Castellani soomlasi kaks aastat. Eesmärgiks on pääs Londoni olümpiamängudele.

Castellani töötas viimati Poola koondisega, kelle jaoks õnnetu MM sügisel 2011 (eelmise MMi hõbe jagas 13.-18. kohta) sai juhendajale saatuslikuks, kuigi vaid aasta varem viis ta meeskonna Euroopa meistriks, kirjutab volley.ee.

Castellani on treeninud ka Argentina koondist, aidates oma kodumaa meeskonna Atlanta olümpiamängudele, MM-finaalturniirile 1994 ja 1998 ning Maailmaliigasse 1998-2000. Klubitreenerina on ta end proovile pannud Argentinas, Itaalias ja Poolas.

Praegugi Poolas domineeriv Belchatowi meeskond tuli tema juhtimisel kolm korda riigi meistriks ja Euroopa Meistrite liigas pronksile. Ise on ta mänginud olümpial ja kahel MMil, parimaks saavutuseks pronksmedal 1982. aasta MMil.

«Olen rahul, saime kelle tahtsime,» kommenteeris Castellani valituks saamist Soome alaliidu tegevjuht Antti Paananen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles