Video: tennisemaailma paha poiss käitus väljakul taas jonnipunnina

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nick Kyrgios.
Nick Kyrgios. Foto: SCANPIX

Austraallane Nick Kyrgios on tennise maailma edetabelis kerkinud elu parimale ehk 14. kohale, kuid väljakul käitub 21-aastane mees sageli nagu kolmeaastane jonnipunn. Kyrgiost viimastel aastatel saatnud ebameeldivad vahejuhtumid said jätku Shanghai turniiril, kus ta ei viitsinud sakslase Mischa Zverevi vastu pingutada ja kaotas teise ringi kohtumise 3:6, 1:6. Muuhulgas servis Kyrgios pehmelt nagu algaja ning hakkas ühe punkti ajal oma tooli poole sammuma enne, kui Zverevi serv jõudis tema platsipoolel maandudagi.

«Nick, sa ei või nii mängida. See pole lihtsalt professionaalne,» ütles pukikohtunik, kuid Kyrgios arvas seepeale, et kuni Zverev ei protesti, võib ta teha mida ise tahab. Peagi hakkas ka üks valjuhäälsem fänn tribüünilt Kyrgiosele meelde tuletama, et ta peaks nii mängu kui ka publikut austama. «Tahad ise siia alla tulla ja mängida või?» küsis Kyrgios seepeale. «Istu maha, ole vait ja vaata mängu!»

«Ma pole neile midagi võlgu,» nähvas Kyrgios pärast kohtumist, kui temalt küsiti, mida ta vastaks fännidele, kes tema käitumise peale vilet lasid. «Ma valisin kergema tee, aga nad ei tea ju, millest nad räägivad. Nad pole ise väljakul käinud ega edukad olnud,» vahendab BBC Kyrgiose sõnu.

Päev varem avaringis Sam Querreyst jagu saanud Kyrgios lausus siis, et tal oli lihtsalt igav. «Ma ei saa aru, mida nad tahavad. Kui sulle ei meeldi, ära tule vaatama. Mine minema. Kui sa oled nõuandmises ja tennisemängus nii tark, miks sa siis pole sama hea kui mina? Miks sa ise ei mängi?» tulistas Kyrgios, kes asus ka mängu ajal ühe fänniga sõnavahetusse ning teenis punktikohtunikult roppuste pildumise eest hoiatuse.

Kyrgioselt küsiti ka, kas ta tahaks pääseda Londonis peetavale hooajalõputurniirile, kuhu saavad pääsme hooaja kaheksa paremat mängijat. «Mul täiesti ükskõik,» rehmas Kyrgios seepeale käega. Paar tundi hiljem avaldas austraallane Twitteris siiski postituse, mida võib käsitleda vabandusena.

Eelmisel aastal sai ta Shanghais mängides roppuste eest rahatrahvi. Selle aasta alguses süüdistati teda aga Wimbledoni turniiril Andy Murrayle mängu «ära andmises», kui Kyrgios andis platsil taas kogu kehakeelega mõista, et ei viitsi ülemäära pingutada.

Tema senise paha-poisi-karjääri kõige inetum vahejuhtum leidis aga aset mullu augustis Rogers Cupi ajal, kui Kyrgios ütles pooltevahetuse ajal Stanislas Wawrinkale: «Muide, mees, anna andeks, aga Kokkinakis pani sinu tüdrukut,» viidates nende sõnadega enda kaasmaalasele Thanasi Kokkinakisele ja Wawrinka kallimale Donna Vekicile. ATP määras Kyrgiosele seepeale ebasportliku käitumise eest ligi kuu aja pikkuse võistluskeelu ja rahatrahvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles