Stepanov: kui tulen Eestisse, siis jäädavalt

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Stepanov
Andrei Stepanov Foto: Liis Treimann

Eesti jalgpallikoondislane Andrei Stepanov saabus Rootsi meistriliiga klubi Södertalje Syrianska juurest testimiselt. Kas mees jääbki kodumaale, näitab aeg.



Pea poolteise nädala jooksul rootslastele oma oskusi demonstreerinud Stepanov ei osanud eile veel öelda, kas tal on lootust leping teenida või mitte. Jalgpallurid saadetakse tihti testiperioodilt koju õlalepatsutusega ja sõnadega «tubli olid», kuid lõviosal kordadest jääb sellisel puhul kontraht sõlmimata.

Seekord võib kogenud keskkaitsja aga tõepoolest lootusi hellitada, kuna Stepanov esines treeningul ja sõprusmängudes väärikalt. Laupäevases sõprusmängus Soome kõrgliigaklubi IFK Mariehamni vastu tegi ta kaasa terve kohtumise, tänu kaitseliini veatule esinemisele saadi 1:0 võit.

Paraku saabus reedel Rootsi üks prantslasest keskkaitsja ning näib, et Syrianska tahab enne Stepanovi lepingu suhtes otsuse langetamist ka Galliamaa poja oskustega tutvuda.

«Ootan treeneri vastust. Klubi on üsna eriline ning nad ei langeta otsuseid kiirustades. Nad peavad oma valikus kindlad olema. Pealegi algab hooaeg alles 3. aprillil ning neil aega on,» hindas Stepanov, kelle sõnul võisid prantslase saabumisega tema šansid veidi kahaneda.

Eestis ei kavatse Stepanov aga käed rüpes istuda ja kuulab maad ka mujalt, aasta-kaks sooviks ta profijalgpalluri karjääri siiski piiri taga jätkata. Kui välismaa võimalused aga rappa jooksevad, kaalub ta hoolega, millise Eesti klubiga end siduda. Ooteperioodil kavatseb ta treenida selle meistriliiga klubiga, kelle juures tulevikku näeb. Stepanovi sõnul on huvilisi rohkem kui üks.

«Vanust on juba ka omajagu ja kui Eestisse tulen, siis ilmselt jäädavalt. Kuigi esialgu tahan veel keskendunult jalgpalli mängida, pean mõtlema ka sellele, mis saab pärast karjääri, ja valiksin klubi, mis suudaks mulle ka hiljem tööd pakkuda, näiteks treenerina,» märkis Stepanov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles