Eestlaste ponnistused jäid märkamatuks

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Mägi (tagaplaanil)
Rasmus Mägi (tagaplaanil) Foto: Peep Pahv

Kergejõustiku EMil Pariisis jäi avapäeval suurem hulk eestlasi üldsuse jaoks märkamatuks – vaid viievõistlejad Kaie Kand ja Grit Šadeiko püüdsid tänu säravale olekule ja terve päeva kestnud võistlusele pilke.


Kaks talve tagasi Torinos finaali jõudnud Jaanus Uudmäe piirdus seekord kolmikhüppes 16.07 ja 19. kohaga. «Lõppvõistlusele pääs oli hooaja senist kulgu arvestades vähetõenäoline, kuid 16.50 lootsin hüpata,» märkis Uudmäe.

Novembri alguses tabas Uudmäed seljavigastus, mis jättis treeningutesse terve kuu kestnud pausi. Kerget kangust tundis ta seljas siiani. «Seetõttu alustasin hüppetreeninguid hilja ja hüpete arv jäi lihtsalt liiga väikeseks.»

Täiskasvanute tiitlivõistlusel debüteerinud 18-aastane Rasmus Mägi jooksis 400 m 48,49ga,  mis andis 22. koha. «Täiskasvanute tiitlivõistlusel oli huvitav joosta,» sõnas ta. «Algus oli enam-vähem nii, nagu plaanisime, kuid lõpus polnud enam särtsu ja purakat. Samas on mul hea meel, et suudan stabiilselt 48 ja poole sekundi kanti joosta, kuid tean ka seda, et oma maksimumi ma sellel talvel kätte ei saanud.»

Seni vaid omavanuste võistlustel osalenud noormees nentis, et võrreldes varasemate kogemustega oli Pariisis kõik hoopis rahulikum ja mõnusam. Kahe aasta pärast soovib ta aga eilse eeljooksu viimase koha esimese vastu vahetada.

Suvel keskendub Mägi peamiselt 400 m tõkkejooksule. «Usun, et suudan suvel joosta juba oma õiges rütmis, mitte lastepäraselt,» lausus ta ja selgitas, et küsimus on tõkete vahel tehtavate sammude arvus. «Soovin joosta võimalikult kaua 13 sammuga.»  

Naiste kolmikhüppes leppis Veera Baranova 13.42 ja 18. kohaga. Ta tunnistas, et pole rahul, kuid lühikesed hüpped ei tulnud talle üllatusena.

«Pean treeneriga rääkima, miks on nii, et lühikese hoojooksuga tuleb kõik välja, kiirus on ka olemas, kuid kahte asja kokku panna ei õnnestu,» mõtiskles Baranova. «Möödunud suvi näitas, et pean hooajaks valmistuma nagu mitmevõistleja, siis tuleb ka kolmikhüpe pareminu välja.

Tänavu talvel me loobusime sellest.» Kuna tänavune MM peetakse alles augusti lõpus ja septembri alguses, võistlebki Baranova kevadel seitsmevõistluses ja alles siis keskendub põhialale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles