MM-pronks soovib Bjørndalenit Itaalia koondise peatreeneriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ole Einar Bjørndalen
Ole Einar Bjørndalen Foto: SCANPIX

Pühapäeval Venemaal Lääne-Siberis Hantõ-Mansiiskis lõppenud laskesuusatamise maailmameistrivõistlustel oma karjääri esimese MM-medali võitnud Itaalia tulevikulootus Lukas Hofer avaldas, et näeks tulevikus hea meelega Itaalia koondise peatreenerina oma iidolit Ole Einar Bjørndalenit.

21-aastane Hofer on küll terve hooaja hea suusakiiruse poolest silma paistnud, kuid enne MMi viimast ala polnud ta kordagi poodiumile jõudnud – 15 km ühisstardiga sõidus võitis ta Emil Hegle Svendseni ja Jevgeni Ustjugovi järel pronksmedali.

«Kui saaksime Bjørndaleni oma koondise peatreeneriks, oleks see imeline,» tunnistas Hofer intervjuus Norra telekanalile NRK. «Mitte kellelgi pole laskesuusatamises rohkem kogemusi kui temal. Ja kui ta oleks meie juhendaja, oleks meil täiuslik tiim.»

37-aastane Bjørndalen võitis Hantõ-Mansiiskis oma karjääri 16. MM-kulla, lisaks on ta MMidelt võitnud veel 11 hõbedat ja üheksa pronksi. Olümpiamängudelt on laskesuusatamise kuningaks kutsutav norralane võitnud kuus kuldmedalit, neli hõbedat ja ühe pronksi.

«Kavatsen veel vähemalt mõned aastad jätkata,» lausus Bjørndalen. «Eks näis, mis hiljem saab, aga praegu keskendun oma sportlaskarjäärile.»

Hoferi sõnul tuleb uue peatreeneri küsimus arutelu alla pärast 2014. aasta Sotši olümpiat, mis väidetavalt jääb Bjørndaleni karjääri viimaseks suurvõistluseks. «Ole Einar on alati olnud mu iidol, minu eesmärk on püüda olla sama hea laskesuusataja kui tema, kavatsen selle nimel kõvasti vaeva näha,» lubas Hofer.

MK-sarja üldarvestuses hoiab Hofer enne viimast etappi 7. kohta, tavapärasest märksa kahvatumalt esinenud Bjørndalen on 9. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles