Kaarel Nurmsalu jätab kahevõistluse ja hakkab suusahüppajaks

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Nurmsalu
Kaarel Nurmsalu Foto: Priit Simson

«Ei näe endal kahevõistlejana tulevikku, sest tänapäeval pole kahevõistluses vahet, kui hea hüppaja sa oled,» tunnistas sel suusatalvel Eesti edukaimaks kahevõistlejaks kerkinud Kaarel Nurmsalu, et praeguse alaga on lõpp ja edaspidi hakkab ta tegelema suusahüpetega, kirjutab Eesti Päevaleht.

Sel talvel Otepääl toimunud juunioride MMil võitis Nurmsalu kahevõistluses kaks pronksmedalit ning sama autasu teenis ta ka spetsiaalhüpetes. Holmenkollenis toimunud MMil saavutas Nurmsalu suure mäe võistluses 31. koha, kuid hüpete järel hoidis mees veel neljandat kohta.

Mäletatavasti otsustas omal ajal kahevõistluse suusahüpete vastu vahetada ka Jens Salumäe. Salumäe parimaks tiitlivõistluseks suusahüppajana jäid Torino olümpiamängud, kus ta saavutas suurel mäel 23. ja väiksel mäel 32. koha.

«Oleme selle peale mõelnud, kuid arvan, et asi on veel lõplikust otsusest kaugel. See vajab põhjalikku analüüsi,» sõnas Kaarel Nurmsalu isa Toomas Nurmsalu Postimehele. «Eesti Suusaliidu prioriteet on kahevõistlus ning pole teada, millisel määral nad meid suusahüpete puhul toetaksid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles